Volvo XC90 şi Volvo XC60 – cele mai vândute modele din segmentele lor în Republica Moldova

Cele mai multe maşini noi vândute în Republica Moldova în 2018 au fost SUV-uri, iar trendul continuă să crească semnificativ în ultimii ani. În total moldovenii au cumpărat 3.254 de astfel de vehicule, fie acestea crossovere, SUV-uri de dimensiuni medii sau mari, ori de clasă premium.

Cifra constituie 51.7% din numărul total de maşini vândute în ţară anul trecut şi reprezintă o creştere surprinzătoare de 41.3% comparativ cu 2017!

Vezi şi: Vânzări record pentru Volvo Cars în 2018, în premieră de la fondarea companiei în 1927

Lăsând datele statistice la o parte, aflaţi că moldovenilor le plac tot mai mult modelele SUV care au devenit renumite la capitolul siguranţă şi protecţie de top. Desigur este vorba despre maşinile suedeze Volvo. În anul 2018, importatorul oficial a reuşit să comercializeze 133 de automobile, iar două modele din gama mărcii au reuşit să devină bestseller.

În categoria SUV-urilor premium de dimensiuni medii, marele Volvo XC90 a ajuns pe mâinile a 71 de moldoveni, iar cifra vânzărilor a depăşit-o pe cea a mai multor modele germane.

Vezi şi: Primele detalii despre noul XC90! Va fi primul Volvo care va avea tehnologia Highway Assist

Într-o altă categorie, cea a SUV-urilor premium compacte, lider este la fel un Volvo şi anume noul XC60. Acest model care a cucerit deja numeroase premii, inclusiv titlul de Maşina Anului în 2018 în lume, a devenit o alegere bună şi pentru cei 35 de moldoveni care în prezent se bucură de el.

Mai este necesar de menţionat că un al treilea model Volvo râvneşte spre a deveni bestseller în categoria din care face parte – SUV-uri premium subcompacte. Noul XC40 a fost ales de 15 oameni şi mai erau necesar ca încă cinci exemplare să fie vândute pentru a ajunge în poziţia de lider.

“Agitaţia” care este în occident după acest model la sigur va contribui la recuperarea acestei performanţe în 2019.

Vezi şi: (video) Noul Volvo XC40 a fost inclus de Euro NCAP în top 5 cele mai sigure maşini din lume

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/