VW Golf, Tesla Model 3, Toyota RAV4 şi Ford Mustang. Unde în lume costă cel mai ieftin, dar şi cel mai scump

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O maşină electrică bună este cel mai accesibil de cumpărat tocmai din Macao, iar crossoverele sunt cele mai scumpe în Singapore, de exemplu. Acestea sunt câteva dintre concluziile unui studiu realizat de portalul de comparaţii a asigurărilor Confused.

Analiștii au comparat prețurile de bază pentru unii dintre cei mai populari reprezentanţi din patru segmente auto – hatchback-uri, mașini electrice, crossovere și mașini sport. Este vorba despre VW Golf, Tesla Model 3, Toyota RAV4 şi Ford Mustang.

Colaj foto: autoblog.md

În cazul lui Golf, s-a dovedit că cele mai mici prețuri pentru acest model sunt în Statele Unite. Proprietatea auto este foarte mare în SUA, astfel încât concurența crescută poate fi un motiv pentru care producătorii sunt bucuroși să-și stabilească prețurile atât de mici aici.

Cel mai scump însă va costa în Singapore, semnificativ de scump pentru un automobil produs în masă. Există şi un motiv: se datorează politicii vamale locale care urmărește cu strictețe obiectivele de reducere a flotei auto, dar şi altor impozite. De exemplu, taxa suplimentară de înregistrare poate crește prețul de bază inițial cu până la 180%!

Interesant mai este să aflăm că Tesla Model 3 nu este cea mai ieftină acasă, în SUA! Cel mai ieftin Model 3 se poate procura la început de 2022, nou, din Macao! De cealaltă parte, cel mai scump se găseşte în Singapore, deşi este semnificativ mai ieftin decât acelaşi VW Golf.

Totuşi, atunci când cumpără o Tesla Model 3, șoferii din Singapore beneficiază de o reducere de 25.000 de dolari datorită VES (vehicle emissions scheme), precum și de un stimulent de adoptare a unui EV în valoare de 20.000 de dolari.

Scumpe în Singapore sunt şi crossoverele. Comparând prețurile pentru unul dintre cele mai comune modele – Toyota RAV4 – analiștii au ajuns la concluzia că acolo costă în medie 130.000 de dolari, în timp ce în Canada se cer doar 22.800 de dolari.

Un astfel de decalaj în prețurile din Singapore pentru transportul cu motoare cu ardere internă și cel cu motoare electrice se mai explică prin subvențiile generoase pentru cumpărătorii locali de mașini eco.

În cele din urmă, pentru a compara prețurile mașinilor sport, cercetătorii au folosit modelul Ford Mustang. Din Canada poate fi cumpărat pentru cea mai mică sumă, însă în Cambodgia costă o avere – 145.000 de dolari SUA dacă s-ar converti din valuta naţională. Acest lucru se datorează, de asemenea, taxelor de import ridicate, inclusiv pentru piese.

Cmentariile sunt închise