(video) Iaşi: Doi şoferi de camioane s-ar fi înţeles să le izbească frontal, după ce unuia i-au cedat frânele

Un accident de circulaţie care încă mai ridică mari semne de întrebare şi mai este discutat aprins în aceste ore a ajuns şi în atenţia noastră. Acesta s-a întâmplat ieri în judeţul Iaşi din România.

Potrivit Ziarului de Iaşi, impactul care a avut loc pe teritoriul localităţii Ruginoasa, a implicat două camioane de tonaj mare. Unul dintre şoferi a fost rănit serios.

https://www.facebook.com/ZiaruldeIasi/videos/2670921946556376/?t=193

O ipoteză nebunească s-a vehiculat ieri la locul accidentului: unul dintre şoferi ar fi rămas fără frâne şi s-ar fi înţeles prin staţia radio cu celălalt să se ciocnească, iar ei să sară din cabine înainte de asta pentru a se evita o ulterioară tragedie.

De cealaltă parte, proprietarul unui camion, venit la faţa locului, respinge o astfel de variantă şi susţine că impactul a avut loc deoarece unul dintre camionagii a evitat într-un ultimul moment ciocnirea cu o maşină care ieşea cu spatele dintr-o curte.

Poliţia a deschis un dosar penal şi face cercetări.

În mai multe detalii, aflaţi că cele două camioane grele s-au ciocnit ieri la ieşirea din localitatea Ruginoasa, spre Paşcani, închizând traficul în totalitate pe acest sector de drum. Accidentul a avut loc în jurul orei 11:00, pe o porţiune dreaptă de drum, care are la capete două viraje de practic 90 de grade. Imediat, poliţiştii sosiţi la faţa locului au închis circulaţia, redirecţionând traficul pe traseul Mogoşeşti – Mirceşti – Strunga.

Cei doi şoferi implicaţi în accident au fost răniţi, cel de 36 de ani mai uşor, în timp ce al doilea de 55 de ani a fost transportat în stare gravă la spitalul din Paşcani. Unul dintre ei a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ, iar în cazul celuilalt s-au prelevat probe de sânge.

Poliţiştii încă nu au stabilit circumstanţele producerii accidentului, totul fiind pus pe neatenţia la volan a şoferului în vârstă de 36 de ani, care circula dinspre Paşcani către Iaşi. Acesta ar fi intrat pe contrasens şi s-a izbit de celălalt camion, care ar aparţine aceleiaşi firme, după cum au precizat câţiva martori aflaţi la locul accidentului.

Interesant este că s-au vehiculat mai multe ipoteze despre accident, iar una dintre ele este că unul dintre cei doi ar fi rămas fără frâne, iar pentru ca să nu provoace pagube mari în trafic, ei ar fi decis prin staţie să se tamponeze, iar înainte de coliziune, să sară din autovehicule. Ipoteza însă, luată în considerare de oamenii legii, a fost contrazisă de către patronul firmei.

“Nu este adevărat. Cel care mergea spre Târgu Frumos s-a ferit de un autoturism care dădea cu spatele pentru a ieşi în stradă, dintr-o curte, fără să se asigure. Şi a intrat pe contrasens. Între timp, autoturismul a dispărut, iar conducătoru-i a fugit”, a spus patronul.

Jurnaliştii au mai întrebat şi alţi martori, care au auzit şi ei varianta, însă nu au văzut cu ochii lor autoturismul: “Am înţeles că era de la o firmă de termopane, veniseră să pună nişte ferestre. Ar fi fugit cu maşina prin fundul grădinii”, a declarat un localnic.

Cmentariile sunt închise