VW începe să renunţe treptat la cutia de viteze mecanică. Primul model nou din care va lipsi

Volkswagen AG intenționează să înceteze treptat producția de autoturisme dotate cu transmisii manuale. Eliminarea lor de pe piață va fi succesivă. Primul model lipsit de versiunea cu trei pedale va fi a treia generație Volkswagen Tiguan, care va intra pe piață în 2023, după care în acelaşi an va urma noul Passat.

Până în 2030, modelele tradiționale şi populare ale companiei, care sunt vândute în Europa, SUA și China, nu vor mai fi disponibile deja niciodată cu o cutie de viteze manuală, scrie Auto Motor und Sport.

Alte mărci care fac parte din grupul auto german vor urma exemplul Volkswagen. Dar acest lucru este, de asemenea, logic, deoarece produsele Volkswagen sunt unificate pe scară largă între ele în ceea ce privește platforma și agregatele.

În prezent, în Germania sunt vândute 353 de modele ale concernului, dintre care 214 sunt echipate doar cu o cutie de viteze automată (inclusiv fiind luată în considerare cea robotizată DSG) și 139 cu una mecanică.

Principalul motiv pentru abandonarea cutiei manuale este simplu – dorința de a reduce costurile de producție. Ponderea mașinilor cu o astfel de transmisie în structura vânzărilor este în continuă scădere, iar producția lor este, de asemenea, în scădere. În acest caz, producătorul trebuie să cheltuiască bani în plus pentru dezvoltarea de noi versiuni, mai bune şi mai eficiente.

O altă tendință este suprapusă aici – trecerea la vehiculele electrice. În majoritatea cazurilor acestea nu au deloc nevoie de o cutie de viteze. Deci, respectiv, această problemă dispare de la sine. Și, întrucât Volkswagen se îndreaptă rapid spre electrificarea gamei de modele, există mai puține stimulente pentru păstrarea cutiei de viteze manuale.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/