Zece mii de ucraineni au intrat deja în Moldova! Cozi kilometrice se înregistrează la vămile estice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Situaţia se “încordează” la frontiera de est a Republicii Moldova! Poliţia de Frontieră anunţă că la această oră patru puncte de trecere a frontierei de stat sunt aglomerate şi anume pe direcția de intrare în ţara noastră!

  • PTF Criva – Mamaliga sunt peste 100 de mijloace de transport;
  • PTF Giurgiulești – Reni sunt circa 20 de mașini;
  • PTF Palanca – Maiaki-Udobnoe, rândul are o lungime de circa 8 km (aseară a fost de circa 20 km!);
  • PTF Tudora – Starokazacie, rândul are o lungime de 2 km;

Pentru degajarea circulației transfrontaliere se recomandă călătorilor să opteze și pentru alte puncte din vecinătate, cum ar fi: PTF Larga – Kelmențî, Briceni – Rossoșani, PTF Otaci – Moghilev-Podolsk, cât și punctele de trecere a frontierei din partea de sud a Republicii Moldova.

În ultimele 12 ore, la trecerea frontierei de stat au fost înregistrate 19.645 traversări de persoane, dintre care un număr de 12.694 pe direcția de intrare în Republica Moldova: 14.567 au constituit traversările cetățenilor străini, 9.777 dintre care au fost cetăţeni ucraineni.

Pe parcursul nopții circa 700 de polițiști de frontieră au fost implicati la fluidizarea traficului transfrontalier. Situații de conflict nu au fost înregistrate.

Toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, cât și cu România, sunt funcționale!

La fel, amintim că în conformitate cu Dispoziția nr.1 din 24 februarie 2022:

  • Cetățenii ucraineni pot intra pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv cu acte de identitate interne ucrainene și fără obligativitatea prezentării certificatului Covid-19! Minorii vor fi admiși cu certificat de naștere, buletin de identitate intern sau pașaport.
  • Automobilele vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova fără Carte Verde, cu condiția procurării acesteia în termen de 24 de ore.

Cmentariile sunt închise