(video/update) Poliția anunță despre deblocarea circulației la intrarea în Chișinău de pe șoseaua Hîncești

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 19:20) Traficul rutier a revenit la normal, după ce intrarea în oraș a fost blocată de agricultori cu tehnică agricolă. Polițiștii au intervenit și au întreprins toate măsurile ca traficul rutier să fie reluat.

“Venim REPETAT cu un APEL către persoanele care conduc tehnica agricolă să-și respecte, în primul rând, colegii din trafic și Regulamentul Circulației Rutiere. Orice abatere de la Lege va fi documentată”, este mesajul IGP.


(17:00) Poliția anunță despre circulație blocată de protestatari la intrarea în Chișinău de pe șoseaua Hîncești

Circulația rutieră pe șoseaua Hîncești din capitală, la intrarea în Chișinău, rămâne blocată de la ora 16:00 aproximativ. Polițiștii întreprind toate măsurile pentru a dirija traficul, mai cu seamă că este o oră de vârf când cetățenii se deplasează spre domicilii, traficul fiind aglomerat și îngreunat.

Traficul lent este confirmat și de aplicațiile Google Maps/Waze în regiunea intrării în Ialoveni și chiar la intrarea în municipiul Chișinău.

VIDEO, martori oculari: Memcik, Nika, Radik, Vi

„Constatăm că agricultorii care au anunțat pentru mâine o acțiune de protest și care astăzi s-au deplasat din localitățile țării spre capitală au ignorat solicitările Poliției și propriile declarații prealabile.

Poliția nu va tolera încălcarea legislației în vigoare și toți conducătorii unităților de transport amplasate neregulamentar sunt deja documentați pentru nesubordonare la cerințele Poliției și blocarea intenționată a benzilor de deplasare a transportului, ceea ce a determinat perturbarea circulației rutiere în capitală și a creat incomodități șoferilor.

Totodată, amintim că orice deplasare cu încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere va fi documentată în modul corespunzător.”

Marți seara, mesajul oficial al IGP a fost următorul:

„În contextul manifestațiilor preconizate pentru ziua de joi, anunțate de agricultori și transportatorii auto, Inspectoratul General al Poliției solicită conducătorilor de tehnică agricolă și microbuze, care se vor deplasa miercuri din raioanele țării spre municipiul Chișinău, să manifeste înţelegere faţă de indicațiile polițiștilor.

Solicităm respectarea Regulamentului Circulației Rutiere, a celorlalți participanți la trafic și să fie evitată blocarea traseelor sau a străzilor.

La fel, solicităm ca înainte să pornească la drum șoferii să verifice starea tehnică a unităților de transport, să nu exploateze mijloacele de transport reutilate fără autorizație, să aibă la ei actele acestora și să le conducă doar dacă dețin categoria respectivă.

Îndemnăm atât organizatorii, cât și participanții la întruniri să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să dea dovadă de responsabilitate și să nu admită încălcări.”

Cmentariile sunt închise