(foto) Premieră: Acum Audi Q5 este disponibil ca un plug-in hybrid cu 367 de cai putere

Audi merge cu toată viteza înainte cu ofensiva sa de electrificare în masă a modelelor sale. Noul Audi Q5 50/55 TFSI e quattro este primul dintr-o nouă linie plug-in hybrid anunţată la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Conceptul trenului său de rulare cuprinde un motor cu ardere internă și un alt motor electric cu un controler inteligent, permițându-i să acopere cele mai multe distanțe zilnice fiind folosită doar energia electrică, autonomia putând să depăşească cifra de 40 de km în ciclu de măsurare WLTP.

Unitatea de propulsie este formată dintr-un TFSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri (pe benzină), care produce 252 CP şi 370 Nm de cuplu, dar şi un motor electric sincron cu magnet permanent (PSM), care are o putere de 143 CP şi alţi 350 de Nm. Acesta din urmă, dar şi un ambreiaj independent, sunt integrate în cutia de viteze S tronic cu şapte trepte, ce utilizează la rândul său o ultra tehnologie pentru a transfera cuplul către sistemul quattro.

Combinaţia de agregate oferă în total 367 CP şi 450/500 Nm de cuplu, disponibil tot de la 1.250 rpm. Accelerația de la 0 la 100 km/h o poate face în 6.1/5.3 secunde. Viteza maximă este de 239 km/h. În conformitate cu standardul pentru vehicule plug-in hybrid, consumul mixt de combustibil anunţat variază între 2.1-2.4 litri la 100 de km parcurşi. Autonomia electrică depăşeşte 40 de km, iar viteza maximă în acest regim este limitată la 135 de km/h.

Bateria litiu-ion pe care o are este situată sub podeaua compartimentului pentru bagaje. Aceasta este alcătuită din 104 de celule prismatice și spaţii de depozitare, are o capacitate de 14.1 kWh şi funcţionează cu o tensiune de 381 volți. Pentru un control optim al temperaturii, reţeaua sa de bucle de răcire este conectată atât la bucla lichidului de răcire pentru sistemul de control al climatizării, cât și la bucla de răcire cu temperatură joasă care răspunde de motorul electric și electronicele de putere.

Separat, sistemul de control al climatizării utilizează o pompă de căldură extrem de eficientă, care se bazează pe căldura reziduală de la componentele de înaltă tensiune. Astfel, cu 1 kW de energie electrică se poate genera până la 3 kW de energie termică. Asta face mașina mai eficientă și oferă, de asemenea, un climat mai confortabil pentru ocupanți.

Noul Q5 55 TFSI e marchează pentru prima dată când un sistem de tracțiune integrală eficient optimizat, cu tehnologie ultra, este utilizat în combinație cu un motor electric. Controlul inteligent al sistemului de tracțiune integrală funcționează în mod predictiv, întotdeauna în perspectivă prin intermediul senzorilor și al analizei continue a datelor colectate privind dinamica condusului și comportamentul conducătorului auto. Sistemul quattro este întotdeauna pregătit atunci când este necesar.

La încărcături mici și un coeficient suficient de frecare între roți și suprafața drumului, transmisia puterii pe roțile din spate este dezactivată. Tracţiunea integrală este dezactivată oricând nu este necesară, dar rămâne disponibilă în orice moment. Activarea rapidă și automată a sistemului urmărește o strategie în trei etape: proactivă, predictivă și reactivă. Datorită conexiunii între sistemul quattro şi Audi drive select, şoferii vor putea ajusta nu doar caracterul motorului, dar, de asemenea, proprietăţile AWD pentru a se potrivi preferințelor lor individuale.

Modurile de rulare disponibile sunt: Hybrid, EV şi Battery Hold. În toate se folosesc atât sisteme de asistenţă precum cruise control adaptiv şi navigaţie, cât şi sistemul de frânare cu recuperare a energiei cinetice, pentru a optimiza consumul la maxim.

Noul Audi Q5 55 TFSI e quattro vine standard cu un sistem Compact charging şi un cablu Model 3 cu mufă Type 2 pentru utilizare la stațiile de încărcare publice. Sistemul compact de încărcare cuprinde cabluri pentru prize de uz casnic și industriale, plus o unitate de comandă. Sistemul dispune de un afișaj cu LED-uri și funcții de siguranță, cum ar fi un monitor al temperaturii şi curentului rezidual.

Audi oferă, de asemenea, un cablu opțional de încărcare şi un suport pentru un încărcător de perete. O încărcare completă de la o priză industrială CEE de 400 V/16 A durează doar 2.5 ore. Încărcătorul integrat încarcă bateria litiu-ion cu o putere maximă de 7.4 kW. Dar chiar și de la o priză de 220 V, de uz casnic, o baterie goală poate fi complet și convenabil reîncărcată peste noapte timp de şase ore.

Modelul Audi Q5 55 TFSI e vine pe piaţă cu o listă generoasă de echipamente standard: faruri LED, scaune sport, sistem de climatizare în trei zone, Convenience Key, un panou de bord cu afişaj color, afişaje specifice PHEV şi jante de 18 inci cu cinci spiţe. Scaunele din spate pot fi deplasate longitudinal, iar unghiul spătarelor poate fi ajustat. Detalii sportive din pachetul exterior s line îi adaugă un look mai dinamic prin: bare de protecţie specifice, un difuzor cu două pseudo terminaţii duble de eşapament şi un design unic al grilei radiatorului, cu diverse elemente în nuanţă dark chrome.

Preţul de start în Germania îi este de 53.850 şi 60.450 de euro pentru modelul Q5 50 TFSI e quattro şi Q5 55 TFSI e quattro respectiv. Livrările încep din al treilea trimestru al acestui an.

Vezi şi: (foto) Premieră mondială: Noul Audi SQ5 TDI – acum şi cu motor diesel, dar şi cu un compresor electric

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/