Toyota Moldova dă start comenzilor prealabile pentru Camry Hybrid

Articol de: Toyota Moldova

Începând cu data de 24 mai 2019 puteți face o comandă prealabilă pentru noua Toyota Camry Hybrid. Versiunea hibridă a acestui model popular va fi expusă pe piața Republicii Moldova pentru prima dată.

La elaborarea Toyota Camry Hybrid, compania Toyota a aplicat tehnologii de ultimă generație, ceea ce a oferit posibilitatea de a îmbunătăți performanțele automobilului. Acesta este echipat cu un nou motor cu eficiență sporită, pe benzină, din familia Dynamic Force, cu injecție combinată şi o capacitate cilindrică de 2.5 litri¹, care produce individual 178 CP.

Împreună, sistemul hibrid de propulsie² pune la dispoziţie 218 CP/221 Nm. Transmisia folosită este una hibridă adaptivă cu sistem de control electronic (e-CVT).

Motorul din componența sistemului de propulsie hibrid asigură un consum eficient de combustibil (indicele estimat al consumului³ – 4.5 litri în ciclul combinat), emisii scăzute de carbon și silențiozitate în timpul șofatului. Indicele de consum al combustibilului prin oraș³ este de 5.2 litri pentru fiecare 100 de km parcurşi și de 4.4 litri în afara orașului.

Noua Toyota Camry Hybrid a fost construită pe platforma Toyota New Global Architecture(TNGA), care a permis fortificarea caroseriei și coborârea centrului de greutate. Datorită suspensiei spate moderne, cu două brațe transversale duble, mașina a devenit mai echilibrată și confortabilă. Sistemul de izolare fonică de înaltă calitate garantează protecția contra zgomotului din exterior.

Versiunea hibridă a modelului Toyota Camry va fi prezentată în pachetul Premium4, special completat cu tehnologii noi:

  • Cea mai recentă tehnologie a Head-up display-ului color cu proiecție vă permite să afişaţi indicațiile panoului de instrumente pe parbrizul mașinii, soluţie care simplifică construcția unei rute de navigație și afișează informații importante pentru șofer.
  • Sistemul de monitorizare a zonelor oarbe Blind Spot Monitor (BSM) vă ajută la schimbarea sigură și rapidă a benzii de circulație. Noile tehnologii facilitează și procesul de parcare. Sistemul de asistență la parcare cu frânare automată Intelligent Clearance Sonar (ICS) controlează spațiul din spatele vehiculului, reducând astfel riscul de coliziune. Sistemul auxiliar de asistență la ieșirea din spațiul de parcare cu spatele Rear Cross Traffic Alert (RCTA) cu funcția de frânare de urgență, poate activa automat frânele în caz de necesitate.
  • Sistem de încărcare fără fir după standardul Qi vă permite să încărcați telefonul mobil fără a utiliza un încărcător sau un cablu de alimentare.
  • Sistemul acustic inovator JBL cu nouă difuzoare, dă muzicii un sunet mai bun, iar grație acestui fapt călătoria devine și mai plăcută.

Noua Toyota Camry Hybrid este disponibilă şi cu o gamă largă de sisteme de securitate. Complexul Toyota Safety Sense (TSS) contribuie la protejarea șoferului și a pasagerilor. Pachetul său de funcționalități include:

  • cruise-control cu funcția de menținere a distanței în raport cu automobilul din față (ACC), care vă permite să păstrați o distanță sigură până la vehiculul care se mișcă în față, în funcție de parametrii de deplasare specificați;
  • sistem de control automat al fazei lungi a farurilor (AHB) oferind vizibilitate excelentă în timpul șofatului nocturn;
  • sistem de avertizare a pericolului de coliziune frontală cu funcție de frânare automată (PCS), care indică posibilele coliziuni cu pietonii (în timpul zilei și noaptea) și cicliștii (pe parcursul zilei) și contribuie, de asemenea, la evitarea sau la atenuarea efectelor coliziunilor cu vehiculele din fața dvs;
  • sistemul de avertizare de ieșire de pe banda de circulație (LDA) care, utilizând camera, detectează marcajele vizibile de culoare albă (galbenă) și avertizează conducătorul auto despre intersecția benzii selectate, aplică efortul de direcție pentru a reveni pe bandă;
  • sistemul de recunoaștere și informare a indicatoarelor rutiere (RSA) furnizează informații actualizate (de exemplu, limita actuală de viteză) și anunță anumite semne de circulație pe care șoferul le-ar fi putut rata.

¹Valoarea este indicată condiționat și poate să difere puțin de volumul de lucru al motorului. Informații mai detaliate sunt disponibile la dealerii autorizați Toyota.

²Include puterea motorului cu ardere internă și puterea motor-generatorului, care este reglată de sistemul de control al sistemului hibrid de propulsie și depinde de puterea bateriei de înaltă tensiune.

³Datele prezentate aici privind consumul de combustibil au fost obținute în condiții ideale, fără a ține cont de stilul individual de șofat, de calitatea suprafeței drumului și de alte condiții (rutiere, de timp etc.). Indicii reali ar putea să difere semnificativ de cei prezentați și se determină numai experimental.

4Denumirile pachetelor de dotări, prezentate aici și mai jos sunt pur convenționale, sunt utilizate exclusiv pentru comoditate la distribuția seturilor de parametri pentru vehicule și pot fi diferite sau pot lipsi în alte documente sau materiale.

Pentru mai multe informații despre Toyota Camry Hybrid, inclusiv prețuri, vă rugăm să contactați cel mai apropiat dealer oficial Toyota. În ţara noastră, preţul unei astfel de maşini porneşte de la 36.000 de dolari.

Vezi toate detaliile despre model: (video) PARIS 2018: Premieră europeană – Noua Toyota Camry Hybrid

Vezi şi: (video) Noua Toyota Camry Hybrid! Acum şi în Moldova

P.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise