(video) Cum ţi s-ar putea livra un exclusivist Bugatti dacă l-ai comanda inclusiv în Moldova

Bugatti este una dintre companiile auto care produce maşini super sport exclusiviste şi pe care le livrează clienților săi nu chiar cum o face toată lumea. Deşi un proprietar s-ar afla la o distanţă de doar câteva sute de km, achiziţia sa oricum nu îi va veni pe o platformă deschisă.

Însă cum procedează Bugatti dacă are nevoie să ducă maşina la distanţe ceva mai mari, de exemplu peste ocean sau de la atelierul său din Franţa în Republica Moldova? Pentru aceasta, bijuteriile de colecţie se împachetează bine în cutii speciale din lemn, se încarcă în avioane şi se transportă sigur pe calea aerului. Ulterior “cutiile cu cadouri” se transferă în remorci de autocamioane şi sunt duse la destinaţii.

Iată cum vin automobilele la dealerul Bugatti – Miller Motor Cars – în Greenwich, statul american Connecticut. Centrul auto a recepţionat deja patru exemplare Divo! Vezi-le mai jos în ordinea descrescătoare a livrărilor (în a doua jumătate a galeriei foto sunt arătate în aceeaşi ordine).

Amintim că noul Bugatti Divo este puţin mai lung, dar mai îngust decât acelaşi Chiron, şi este pus în mişcare de motorul iconic W16 de 8.0 litri făcut acasă. Inclusiv datorită celor patru turbo compresoare şi a unui sistem de turbo compresie în două etape (cu apă şi aer), inima-i produce 1.500 de CP la 6.700 rpm şi un cuplu maxim de 1.600 Nm, disponibil tot de la 2.000 de rpm! Cutia de viteze este un DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, iar tracţiunea una integrală permanentă.

Aerodinamica modelului a fost foarte bine reglată, iar setările suspensiei și șasiului au fost modificate. Ca rezultat, Divo este cu 35 de kilograme mai ușor și produce o forță de apăsare mai mare cu 90 de kilograme decât standardul Chiron. Acceleraţia laterală a lui Divo a fost amplificată până la o forţă de 1.6 g.

Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în condiţii ideale în 2.4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 380 km/h şi nu mai poate fi mărită cu o cheie specială cum este la Chiron (până la 420 km/h).

Toate cele 40 de mașini din seria strict limitată, cu un preț unitar net de 5 milioane euro (fără taxe), au fost vândute imediat după începerea prezentărilor pentru clienți selectați. Livrările sale au început din luna august din acest an. Vezi cum arată primele exemplare în prima jumătate a galeriei foto.

https://autoblog.md/foto-admira-cum-unii-posesori-de-bugatti-divo-si-au-personalizat-masinile-exclusive/

Cmentariile sunt închise