(foto) Cel mai agil! Ford anunţă detalii despre Mustang Mach-E GT Performance Edition

La momentul prezentării noului Ford Mustang Mach-E acum un an s-a anunţat şi despre o versiune Performance Edition, una care este comparabilă la capitolul acceleraţie de pe loc şi până la 97 de km/h cu un Porsche 911 Carrera S de nouă generaţie (cu 450 CP, tracţiune spate şi PDK) – 3.5 secunde (pentru comparaţie, 3.4 secunde îi sunt necesare modelului 911 Carrera 4S cu tracţiune integrală)!

Acum compania americană anunţă detalii despre el şi despre când va putea fi cumpărat.

Cu 487 CP şi 860 Nm la activ din cele două motoare electrice cu magnet permanent, care mai şi formează un electric AWD, Mustang Mach-E GT Performance Edition oferă mai multă putere şi cuplu decât un Mach-E GT standard, o mai bună aderență și manipulare prin extragerea unei cantități mai mari de putere din bateria sa de 88 kWh, prin care va oferi o autonomie estimată în ciclu EPA la 378 de kilometri.

Printre alte caracteristici ale modelului se numără: emblemă Performance Edition pe hayon, o aplicaţie carbonizată unică în locul grilei de radiator, mecanisme de frânare Brembo cu discuri frontale de 19 inci în diametru şi etriere roşii, un set de jante negre de 20 inci (cu suprafeţe lustruite) în anvelope de vară Pirelli de mărimi 245/45R20, dar şi o suspensie MagneRide cu amortizoare adaptive.

În interior se vor regăsi o pereche de scaune frontale Ford Performance cu tapiţerie Performance Gray ActiveX, cu cusături cu efect metalic şi inserții reflectorizante perforate Miko, o aplicație unică din aluminiu pe panoul de instrumente şi alte mărunţişuri, pe lângă o listă mai generoasă de dotări standard.

Atât Mustang Mach-E GT, cât şi Mustang Mach-E GT Performance Edition, vor fi disponibile în culorile de caroserie exclusive Cyber Orange Metallic Tri-Coat, Dark Matter Gray Metallic, Rapid Red Metallic Tinted Clearcoat, Star White Metallic Tri-Coat, Grabber Blue Metallic, Shadow Black, Iconic Silver Metallic sau Space White Metallic.

Clienții care au rezervat deja un Mustang Mach-E GT vor avea posibilitatea de a-şi transforma maşina într-un Mustang Mach-E GT Performance Edition, pentru o taxă suplimentară, prin simpla adăugare a tuturor celor enumerate sub forma unui pachet Performance Edition, lucru care va fi posibil la momentul comenzii în primăvara anului 2021.

La dealerii americani, atât Mustang Mach-E GT, cât şi GT Performance Edition, vor fi disponibile din vara lui 2021. Preţul de listă a lui Mach-E GT este de 60.500 de dolari. Cât va mai trebui de adăugat pentru Performance Edition nu se ştie la moment.

[embeddoc url=”https://media.ford.com/content/dam/fordmedia/North%20America/US/2020/12/01/Mustang-Mach-E-GT-Performance-Edition-spec-sheet.pdf”]

Cmentariile sunt închise