(video) Păzea unde vă lăsaţi maşinile! Puteţi fi denunţaţi la poliţie de pietoni, cum s-a întâmplat în acest caz

Un real “război rece” a fost pornit din partea pietonilor împotriva posesorilor de autovehicule, odată cu lansarea noului serviciu de evacuare a maşinilor parcate neregulamentar. Deja devine şi “periculos” să o laşi undeva în centrul capitalei, iar înainte să o faci, va trebuie să verifici minuţios prezenţa unor indicatoare de interzicere.

Acum, orice locuitor al capitalei care identifică o astfel de “manevră nereuşită” a vreunui automobilist, nu poate decât să apeleze la 112, iar un echipaj de poliţie şi ulterior partenerii de la parcarea specială, nu vor ezita, ba chiar deloc, să-şi facă apariţia.

Un astfel de pieton s-a lăudat chiar recent pe Facebook cu denunţul făcut, deşi trebuie să recunoaştem că acest Mercedes-Benz era lăsat chiar anapoda.

Oricum, prin acest articol dorim să atragem atenţia automobiliştilor că nu doar poliţia patrulează străzile în căutarea celor care încalcă legea privind parcarea şi staţionarea, ci sunt şi persoane care-i ajută, indirect, să-şi facă munca mai eficient.

VIDEO: facebook.com/rgavriloi

https://www.facebook.com/1606634483/videos/10216715600954857/

“Funcţionează, încercaţi!” a fost încă un mesaj al concetăţeanului, apreciat şi luat în considerare şi de alţi internauţi.

“O mulțime de oameni s-au oprit pentru a vedea ce se întâmplă şi o mulțime de şoferi au văzut procesul. A fost o lecție pentru toată lumea”, a adăugat acesta.

Tot el a mai cronometrat timpul care a fost necesar “eliminării obstacolului”, de la solicitarea poliţiei şi până la evacuarea automobilului în cauză, parcat pe trotuarul din incinta centrului comercial Gemenii din inima capitalei, în imediata apropiere de o staţie de aşteptare a transportului public:

  • 24 minute – de la apelul la 112 până la sosirea poliției;
  • 20 minute – întocmirea proceselor verbale necesare;
  • 20 minute – așteptarea autospecialei (care poate fi solicitată doar de poliţie!);
  • 10 minute – evacuarea (se face cu atenţie pentru că operatorul, dar şi compania care operează serviciile, poartă răspundere de transportarea corectă a mașinii).

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-noul-serviciu-de-evacuare-a-masinilor-functional-si-pe-timp-de-noapte-cum-au-primit-soferii-vestea/

https://autoblog.md/doc-masinile-parcate-neregulamentar-in-chisinau-vor-fi-ridicate-si-duse-in-truseni-iata-regulile-si-lista-de-preturi/

https://autoblog.md/video-a-demarat-marea-curatenie-autospecialele-de-evacuare-a-masinilor-vazute-in-actiune-pe-bd-grigore-vieru/

Cmentariile sunt închise