SsangYong are un nou proprietar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

SsangYong nu a “murit”! Startup-ul sud-coreean Edison Motors a primit dreptul de a achiziționa un pachet de 75% din acțiunile companiei aflate în faliment de la corporația indiană Mahindra Group.

Achiziția este estimată la aproximativ 260 de milioane de dolari. Acordul a fost aprobat de o instanţă specializată din Seul.

FOTO: 24htech.asia

Producătorul de vehicule electrice Edison Motors este puțin cunoscut chiar și în țara natală. Compania produce autobuze şi camionete electrice din 2015, folosind sloganuri motivaționale de genul: „vom depăși Tesla” și „vom deveni Apple în lumea vehiculelor electrice”. După achiziția efectuată, startup-ul este de așteptat să se concentreze pe producția de crossovere şi SUV-uri complet electrice.

SsangYong şi-a anunţat falimentul în decembrie 2020. Proprietarul unui pachet de 75% din acţiuni – Mahindra Group – a refuzat în mod repetat finanțarea SsangYong și căută de mult timp o modalitate de a părăsi piața sud-coreeană. Numai în 2021 coreenii au cerut de la Mahindra 406 milioane de dolari.

Lipsa de noi modele și investiții a ruinat în cele din urmă SsangYong – în 2021 pierderile sale s-au ridicat la 150 de milioane de dolari, deşi a reuşit să vândă anul trecut un total de 84.496 de automobile, inclusiv 56.363 de unități la nivel naţional și alte 28.133 în afara ţării, în scădere cu 21.3% față de 2020.

Banca de Dezvoltare a Coreei de Sud, deținută de stat, principalul creditor al SsangYong, s-a îndoit de multă vreme de capacitatea startup-ului Edison Motors de a revitaliza producătorul auto. Banca a cerut să i se ofere un plan clar pentru depășirea crizei și dezvoltarea afacerii. Edison Motors urma să vândă fabrica auto din Pyeongtaek pentru 800 de milioane de dolari pentru a acoperi datoriile producătorului.

SsangYong și Edison Motors nu au ajuns imediat la o înțelegere. Viitorul cumpărător i-a cerut producătorului auto să-și arate dezvoltarea mașinilor electrice, în timp ce SsangYong se temea să dezvăluie secrete corporative.

În acest moment, SsangYong are un singur model electric – SUV-ul Korando e-Motion. Pentru 2023 a fost planificată lansarea unui crossover sub numele de fabrică U100. Iar cu câteva zile înainte de Revelion coreenii au semnat un acord de cooperare cu BYD: chinezii vor oferi suport în producţia de baterii pentru viitoarea maşină electrică. Iar mai devreme, în iulie 2021, compania a anunțat dezvoltarea SUV-urilor electrice J100 și X200.

Aşteptăm mai multe veşti bune şi lansări de modele noi!

Cmentariile sunt închise