Carburanții, în continuă scumpire! Care este starea lucrurilor în stânga Nistrului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tarifele plafon la carburanţi continuă să crească. Şi pentru ziua de mâine se anunţă scumpiri. Benzina standard 95 va costa cu maximum 7 bani mai mult, iar motorina cu până la 9 bani mai mult.

Amintim că în staţiile de alimentare din ţară, preţurile pentru combustibilii standard nu pot depăşi tarifele plafon stabilite de ANRE, însă pot fi mai mici, la discreția agenților economici care mai pot face unele reduceri dacă îşi permit.

De cealaltă parte, în stânga Nistrului chiar astăzi au crescut preţurile. Un litru de benzină cu cifră octanică 95 costă 18.60 ruble (+50 de copeici) sau 21.55 lei, iar un litru de motorină costă 16.50 ruble (plus o rublă) sau 19.11 lei.

Motivul scumpirii este în mare măsură același: petrolul din lume devine din ce în ce mai valoros, iar toate produsele petroliere devin respectiv mai scumpe.

Astăzi, prețul petrolului pentru prima dată din 2014 a depășit 88 de dolari per baril. Mulți jucători din această industrie și-au dat seama că Omicron nu este atât de periculos pe cât se aștepta şi dacă nu există blocaje înseamnă că se poate de câştigat…

Analiştii sugerează că preţul petrolului va continua să crească şi va ajunge în curând la 100 de dolari!

Cmentariile sunt închise