(video) Un vietnamez a construit primul Batmobile electric din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Reprezentanții galeriei de artă Van Daryl din Vietnam au decis să arate lumii un exponat mai neobişnuit pe care îl au în posesie. Este vorba despre o replică a Batmobilului din trilogia lui Christopher Nolan şi poate cea mai interesantă caracteristică îi este sistemul de propulsie. Vehiculul este pus în mişcare de un electromotor şi poate accelera până la 105 km/h!

Creatorul Batmobilului, Nguyễn Đắc Chung Chan, a început să lucreze la replică în timp ce era încă student la Universitatea din Hanoi (peste doi ani au fost necesari), iar în prezent compania sa Macro Studios este specializată în crearea costumelor autorului pentru cosplay.

Tumbler – aceasta este denumirea Batmobilului condus de Christian Bale în rolul super eroului. Nguyễn Đắc Chung Chan susține că a ales anume această interpretare a maşinii de luptă deoarece pare cea mai impresionantă şi cea mai brutală dintre toate.

Proiectul copiază într-o anumită măsură aspectul Batmobilului creat la Hollywood și a fost proiectată chiar de Nguyễn, iar platforma pentru replică a fost creată de o echipă de ingineri și mecanici pe care a reuşit să-i atragă în echipă.

Datorită utilizării extinse a materialelor compozite, Batmobilul cântărește mai puțin de 600 de kilograme! O astfel de greutate mică se datorează şi dimensiunilor relativ compacte: având doar două locuri pentru pasageri, are o lungime de 3.7 metri, o lăţime de 2.4 metri şi o înălțime de 1.3 metri. Unele piese sunt lucrate manual, iar altele sunt imprimate 3D.

Ce putere are motorul şi ce autonomie asigură bateria sunt lucruri deocamdată necunoscute. Se ştie însă că pe puntea din faţă are roţi de 13 inci, iar pe cea din spate unele de 18 inci. Portierele se deschid prin intermediul unor servomotoare și chiar printr-o telecomandă. Mai există un sistem de camere cu vizualizare la 360 de grade.

Galeria propune celor interesaţi să-şi comande propria copie, dar niciun prețul şi nici termenul de realizare a unei comenzi nu se anunţă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise