(foto) Naţionala supercarurilor. Iată ce maşini conduc starurile de la Euro 2016

Starurile fotbalului mondial primesc nişte salarii fabuloase şi evident îşi permit să achiziţioneze practic orice automobil. Însă nu trebuie de uitat că aceşti oameni sunt în primul rând sportivi, după care celebrităţi.

De aceea, majoritatea dintre ei nu preferă sedanuri de lux, ci nişte maşini sport foarte rapide. Să vedem deci al cui automobil e cel mai tare.

FOTO: phantomhire.com
FOTO: phantomhire.com

Începem desigur cu unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume şi actualul căpitan al naţionalei Portugaliei, câştigătoarea Euro 2016, Cristiano Ronaldo. Fotbalistul care are în palmares trei “mingi de aur” iubeşte să colecţioneze automobile.

În garajul lui sunt mai multe maşini exclusive, iar degetele mâinilor nu ne ajung pentru a le enumera pe toate. În parcul de maşini al lui Ronaldo există un BMW M6, Bentley Continental GTC, Mercedes- Benz C-Class Sports Coupe, Porsche Cayenne, Ferrari 599 GTB Fiorano, Audi Q7, Ferrari F430, Porsche 911 Carrera 2S Cabriolet, Bentley GT Speed, Audi R8, Audi RS6, Maserati GranCabrio, Ferrari 599 GTO, Lamborghini Aventador LP 700-4, Porsche Cayenne Turbo, Mercedes-Benz C220 CDI, Bugatti Veyron, Aston Martin DB9, Rolls-Royce Phantom.

Se pare că lista este compusă din maşini pentru orice eventualitate şi situaţie din viaţă. Totuşi, Ronaldo se pricepe în maşini şi cunoaşte că cele mai bune se fac în Italia, Germania şi Marea Britanie.

ronaldo aventador

Cea mai scumpă maşină pe care o are Ronaldo e şi cea mai rapidă de pe planetă, hipercarul Bugatti Veyron. Viteza maximă este egală cu 430.9 km/h, iar timpul necesar accelerării până la 100 de km/h este egal cu 2.5 secunde. Monstrul este propulsat de un motor W16 de 8 litri volum şi costă cel puţin 1.7 milioane de euro.

Întreg parcul de maşini al lui Ronaldo are un preţ estimat la 5 milioane de euro.

Următorul din lista fotbaliştilor participanţi la Euro 2016 şi care au maşini scumpe este atacantul naţionalei Rusiei Aleksandr Kokorin. Acesta deţine un Gelandewagen tunat de atelierul Mansory, care costă aproximativ 1.2 milioane de dolari.

mansory g class

Spre deosebire de Kokorin şi Ronaldo, cel mai bun atacant de la Euro 2016, Antoine Griezmann (naţionala de fotbal a Franţei), deţine un automobil “de buget”. Acesta a optat pentru un Maserati GranTurismo care costă circa 160.000 de euro.

Automobilul sport are un motor V8 de la Ferrari care îi permite să accelereze până la 100 de km/h timp de 4.9 secunde.

Nu este exclus că Griezmann şi-a cumpărat această maşină după ce a condus-o pe cea a partenerului său de echipă Paul Pogba. Acesta din urmă are un automobil asemănător şi de aceeaşi culoare.

Salariul lui Griezmann la Atletico Madrid este de circa 5.5 milioane de euro anual. Reiese că banii pentru un astfel de automobil îi poate câştiga timp de 15 zile.

maserati

Gareth Bale (naţionala Ţării Galilor), care împreună cu echipa sa a ajuns până în semifinale, este unul din cei mai scumpi fotbalişti din lume (80 de milioane de euro). Bale se deosebeşte de alţi sportivi prin viteza sa pe teren, însă automobilele rapide nu sunt pe gustul său.

Acesta şi-a cumpărat odată un Lamborghini Aventador Roadster în valoare de 1.5 milioane de dolari şi astfel a intrat în clubul proprietarilor cu maşini de elită.

Ulterior, fotbalistul a fost nevoit să se despartă de maşină, pentru că a recunoscut că atunci când se deplasa cu supercarul italian i se “înmuiau” genunchii. Drept motiv ar servi puterea imensă a automobilului (700 de CP), care îi permite să accelereze până la 100 de km/h timp de 3 secunde.

FOTO: planetemercato.fr
FOTO: planetemercato.fr

Alt fotbalist care nu a avut noroc împreună cu echipa sa la Campionatul European din Franţa este portarul naţionalei Germaniei Manuel Neuer. Fiind un german adevărat şi patriot al ţării sale, acesta nu iubeşte doar viteza, ci şi practicabilitatea. De aceea el a optat pentru un Audi RS6 Avant Performance care costă 120.000 de euro.

Motorul V8 care pune la dispoziţie 605 CP, destui pentru a accelera până la 100 de km/h timp de 3.7 secunde. Da, are o acceleraţie mai lentă decât alte sportcaruri, însă Neuer nu are probleme cu transportul lucrurilor personale.

audi-rs6-polar-blue-metallic-on-display-12

Un automobil asemănător are şi fundaşul naţionalei Spaniei Sergio Ramos. Este vorba despre un coupe performant – Audi RS5.

FOTO: parissportifs.com
FOTO: parissportifs.com

Mijlocaşului naţionalei Germaniei Mesut Özil nu are nevoie de un automobil practic. Acesta şi-a ales un supercar italian Ferrari 458 Speсiale. Datorită motorului cu 597 de CP, căluţului cabrat îi trebuiesc doar 3 secunde pentru a ajunge la 100 de km/h. Acest “glonte” costă circa 300.000 de dolari.

FOTO: autoevolution.com
FOTO: autoevolution.com

Interesant este că fotbaliştii italieni duc o viaţă mai modestă. De exemplu, goalkeeper-ul legendar Gianluigi Buffon are în garaj şi se deplasează cu un SUV de model Audi Q7.

FOTO: autoweek.com
FOTO: autoweek.com

Sursă articol: sports.ru

Cmentariile sunt închise