Adio, maşini scumpe! UE a interzis exportul în Rusia a celor care costă mai mult de 50000 de euro. Ce a decis SUA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, 15 martie 2022, Uniunea Europeană a introdus un alt (al patrulea) pachet de sancțiuni înăsprite împotriva Rusiei pentru ceea ce face în Ucraina. Potrivit Reuters, această listă de documente, printre altele, interzice exportul de mașini de lux către Federația Rusă.

Mai exact, pe piaţa din Rusia nu se vor mai găsi automobile europene mai scumpe de 50.000 de euro! Iar valoarea maximă a motocicletelor importate nu va depăşi 5.000 de euro.

Marea Britanie, stat din afara UE, a impus, de asemenea, sancțiuni similare Rusiei.

Evident că aceste decizii vor lovi în vânzările unui număr destul de mare de mărci europene, inclusiv Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Bentley, Rolls-Royce, Ferrari, Jaguar, Land Rover, etc.

În prezent, toate aceste companii şi-au suspendat deja vânzările într-o anumită măsură în Rusia, inclusiv din motive obiective – lanțurile de aprovizionare perturbate, devalorizarea continuă a rublei, lipsa maşinilor în stoc şi altele. Vânzarea produselor în astfel de condiții amenință cu pierderi mari.


Apropo, cu câteva zile mai devreme, pe 11 martie, Statele Unite au aprobat, de asemenea, noi restricții împotriva Federației Ruse. Controlul exporturilor de către Statele Unite a fost introdus pentru exportul a aproape tuturor tipurilor de autovehicule.

Biroul de Industrie și Securitate al Statelor Unite (organismul relevant pentru controlul exporturilor) din cadrul Ministerului Comerțului a întocmit o listă a bunurilor de lux interzise pentru export către Rusia. Acest document conține aproximativ 570 de articole, intră în vigoare din 16 martie și va afecta persoanele juridice, inclusiv companiile auto.

Maşinile incluse în listă sunt împărţite în categorii: în funcție de tipul de motor (benzină, diesel sau electric), volumul său (un litru, de la 1 la 3 și mai mult de trei litri) și numărul de cilindri (patru cilindri, de la 4 la 6 și mai mult de 6 cilindri). Drept urmare, aproape toate mașinile care sunt produse în Statele Unite, inclusiv modelele care nu sunt de lux, precum și mașinile electrice, au căzut sub interdicție.

În plus, pe lângă mașinile noi, interdicția se aplică şi automobilelor second hand!

Cmentariile sunt închise