(video) Un nou model BMW M Touring este pe drum! Cum a luat naștere ideea lansării sale în premieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Al şaptelea:


(update) Al şaselea:


(update) Al cincilea:


(update) Al patrulea:


(update) Al treilea reportaj:


(update) Al doilea reportaj:


Divizia BMW M a început pregătirile pentru premiera noului M3 Touring G81! Cu această ocazie va lansa o serie de filmulețe dedicată istoriei apariţiei sale şi iată primul episod.

Pe lângă dezvoltările conceptuale deja disponibile pentru BMW în această direcție, partea din spate a viitoarei noutăți a fost arătată oficial fără camuflaj.

Prima jumătate a reportajului este dedicată în principal conceptului BMW M3 Touring în caroserie E46, pe care bavarezii l-au dezvoltat la începutul anilor 2000, precum și caracteristicilor de design ale unui astfel de format de maşină.

Potrivit reprezentanților mărcii, principala problemă în dezvoltarea aspectului său a fost păstrarea aurei dinamice a modelului original în procesul transferului către o caroserie mai practică. S-a presupus atunci că un break va deveni o versiune mai funcțională a modelului M3 original, dar conceptul nu s-a mai transformat în model de serie. Producția unui concurent direct pentru Audi RS 4 Avant a fost recunoscută ca fiind de neconceput din punct de vedere economic.

Totuşi, ideea de a crea un BMW M3 Touring nu a părăsit compania în toți acești ani, iar acum decizia de lansare a fost luată definitiv. Va fi şi un cadou în plus pentru fani în anul în care BMW M îşi marchează jumătate de secol de istorie.

Din imaginile disponibile putem vedea atât hayonul noutăţii (dotat cu un spoiler suplimentar imprimat 3D), cât şi arcurile extinse ale roților cu anvelope late, precum și un difuzor masiv cu terminații de eșapament caracteristice. În plus, se știe deja că în partea frontală va avea grila verticală găsită pe sedanul M3 şi modelele M4.

Din punct de vedere tehnic va fi similar unui M3 Competition: un benzinar twin-turbo cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri (510 CP), combinat cu o cutie automată în opt trepte şi tracțiune integrală. În consecință, de pe loc şi până la 100 km/h ar trebui să poată accelera în aproximativ 4.0 secunde.

Există şi zvonuri că va exista fie drept alternativă, fie o versiune specială, dotată exclusiv cu tracţiune spate şi cutie mecanică în şase rapoarte.

Amintim că primul model BMW M Touring de serie a fost M5 Touring E34 din 1992 (şase cilindri, 340 CP). După o pauză de 12 ani a apărut M5 Touring E61 cu motor V10 (507 CP).

Cmentariile sunt închise