(foto) Noul VW Arteon facelift, deconspirat cu o săptămână înainte de premieră

(update 18.06.2020) Primele imagini cu noul VW Arteon facelift, dar şi varianta sa Shooting Brake într-o versiune cross, complet fără camuflaj, au apărut în baza de date a instituţiei chineze care se ocupă de certificarea viitoarelor automobile.

În statul asiatic VW Arteon va continua să fie comercializat sub denumirea VW CC. Procesul de actualizare îi va aduce un capăt frontal modificat, blocuri optice cu noi elemente, noi modele de jante, printre alte detalii schimbate minor. Exemplarul din imagini este un liftback în echipare R-Line, care dispune şi de un bodykit exterior diferit, care-l face să arate mai agresiv.

În ceea ce privește break-ul, care se va alătura liftback-ului odată cu facelift-ul, în China va fi disponibil doar într-o versiune cross cu elemente de protecţie de culoarea neagră pe întreg perimetrul inferior al caroseriei. În lungime aproape că nu diferă între ele (4.869 vs 4.865 mm), iar înălțimea în genere este identică (1.459 mm), potrivit datelor din documentul de certificare.

Mașinile chinezești vor fi dotate cu un singur motor pe benzină 2.0 TSI (186 CP/320 Nm), cuplat la o cutie de viteze robotizată DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Tracţiunea este pe puntea din faţă doar.

Maşinile vor fi prezentate oficial, în specificaţie europeană, deja peste o săptămână, pe 24 iunie. Dacă va exista şi în Europa această versiune cross nu se ştie la moment.


(update 03.06.2020) VW anunţă premiera noului Arteon facelift împreună cu varianta Shooting Brake

Arteon este un automobil de talie Gran Turismo de la Volkswagen şi este pe cale de a fi arătat în curând într-o versiune actualizată! Se va întâmpla în ziua de 24 iunie şi iată o primă previzualizare oficială a maşinilor în echipare R-Line.

Alături de clasicul Gran Turismo, o a doua variantă de linie de produse va fi disponibilă și în calitate de Shooting Brake. Acest model este atât dinamic, cât și elegant și impresionează prin conceptul flexibil de break.

Volkswagen va introduce o actualizare majoră a liniei de model pentru debutul celor două versiuni Arteon. În interior, Arteon facelift are un mediu complet nou datorită cockpit-ului digital, pentru a se potrivi cu carisma exclusivă a acestor modele. Integrat aici vor fi cele mai recente sisteme multimedia – modular infotainment matrix (MIB3) – pentru a asigura cea mai bună conectivitate posibilă.

Din punct de vedere tehnologic, VW spune doar că autonomia de condus a fost realiniată. Toate motoarele care vor fi disponibile au niveluri ridicate de eficiență, precum și emisii reduse, dar și un cuplu puternic. Această eficiență maximă este obținută prin tehnologii inovatoare, orientate spre viitor.

În plus, vor fi introduse și sisteme inteligente de asistență în această linie de model. Un exemplu: datorită “Travel Assist”, conducerea superior asistată – în limitele sistemului – va fi posibilă pentru prima dată în noile modele Arteon, dacă este necesar. Proiectate în special având în vedere călătoriile pe distanțe lungi, creierul electronic al acestor modele Volkswagen vor putea prelua direcția, accelerația și frânarea până la viteze de 210 km/h – sub controlul șoferului.


(16.01.2020) Primele imagini! Noile VW Arteon Shooting Brake şi VW Tiguan facelift se pregătesc pentru debut

Volkswagen a anunțat un plan de extindere a familiei Arteon încă în urmă cu doi ani și jumătate – la doar câteva luni după debutul modelului de bază. Era vorba despre Arteon într-o caroserie break, dar abia acum o astfel de maşină este pregătită pentru lansare.

Colegii din China de la portalul Autohome au publicat primele imagini ale acestui automobil, care local poartă în continuare denumirea veche Volkswagen CC. Modelul este realizat de întreprinderea comună FAW Volkswagen.

Conform informațiilor preliminare, premiera îi va avea loc deja în prima jumătate a anului curent. Cu o probabilitate ridicată, producția noii variante Arteon ar putea fi stabilită şi la uzina germană a companiei, de acolo de unde ies în prezent liftback-urile originale.

Judecând după primele imagini, break-ul Arteon nu este chiar foarte spaţios, pentru aceasta existând Passat. Modelul va fi mai degrabă o analogie a unor maşini ca Porsche Panamera Sport Turismo sau pensionatul deja Mercedes-Benz CLS Shooting Brake, doar că mai accesibil.

Este interesant faptul că mașina din imagini are atribute “off-road” precum nişte inserţii negre pe marginile caroseriei. Noul VW Passat Alltrack se deosebeşte printr-un decor similar. Sub capota maşinii în specificaţie chineză, cel mai probabil, va exista un motor turbo pe benzină, cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, în două opțiuni (186 și 220 CP), ambele cuplate la o cutie robotizată DSG cu şapte trepte.

Ca şi Volkswagen-ul CC de bază, care în China este disponibil exclusiv cu tracțiune față, noul break ar putea păstra această schemă, dar nu este exclus ca o tracţiune integrală 4MOTION să fie oferită pe această maşină în caz că va apărea pe alte pieţe.

Practic paralel cu această scurgere de informaţii, în spaţiul online a apărut prima fotografie în care un martor ocular a surprins modelul VW Tiguan facelift! Într-un oraş necunoscut acesta participa complet fără camuflaj la o sesiune foto, cel mai probabil pregătindu-se pentru premieră.

https://www.instagram.com/p/B7VViswqvyO

Schimbările care vor fi aduse de facelift se rezumă la o nouă parte frontală pentru maşină, una combinată cu cea a noului Golf, inclusiv prin farurile noi care cel mai probabil sunt identice cu cele ale hatchback-ului. Exemplarul din imagine ar mai fi în echipare R-Line şi aici vedem că deja lipsa unor proiectoare anti ceaţă

Crossoverul se va mai alege cu bare de protecție reproiectate, noi aripi frontale şi noi jante la alegere. Cel mai probabil stopurile îşi vor păstra forma, însă structura lor interioară va suferi modificări. Încă o schimbare ar putea fi apariţia denumirii modelului cu litere de tipar, sub logoul de pe hayon, aşa cum am văzut pe noul Golf sau Touareg.

Premiera modelului actualizat ar putea avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-felicitarea-primita-de-mai-multi-jurnalisti-de-la-vw-acum-un-an-la-fel-anunta-despre-o-viitoare-premiera/

https://autoblog.md/foto-premiera-editia-limitata-si-exclusivista-volkswagen-arteon-4motion-r-line-edition/

https://autoblog.md/incredibil-anuntul-de-ultima-ora-facut-de-marca-volkswagen/

Cmentariile sunt închise