(video) Premieră la Goodwood: Noul supercar spectaculos De Tomaso P72

Cândva marcă populară, De Tomaso a reînviat odată cu Festivalul de Viteză de la Goodwood. Primul model nou a fost prezentat anume acolo, deşi au mai rămas de aflat răspunsuri la mai multe întrebări.

Primul rezultat al “reîncarnării” acestei mărci auto este supercarul De Tomaso P72 şi trebuie să recunoaştem – este la fel de spectaculos precum un Pagani realizat manual. Acesta ne reamintește de roadster-ul De Tomaso P70, asupra căruia Alejandro de Tomaso a lucrat la începutul anilor ’60 împreună cu celebrul Carroll Shelby. Cu toate acestea, parteneriatul s-a destrămat şi versiunea finală a mașinii a fost creată împreună cu atelierul de caroserii Ghia.

Prin urmare, modelul P70 a debutat la Salonul Auto de la Torino din 1965 sub denumirea de Ghia De Tomaso Sport 5000, deşi în diferite surse de informaţie se întâlneşte şi sub numele De Tomaso 70P sau Sport 5000 Fantuzzi Spyder.

Actualul modelul De Tomaso P72 a fost făcut la fel în stilul maşinilor din anii șaizeci și a moștenit unele caracteristici ale mașinii vechi, desenată pe atunci de Pete Brock, cel care este şi autorul aspectului altor modele celebre cum ar fi Shelby Daytona sau Chevrolet Corvette Sting Ray. Designul retro futurist îl face să arate cu adevărat uimitor.

Dar despre alte caracteristici ale noului De Tomaso P72 nu se cunoaşte deocamdată. Din informaţiile făcute publice la momentul de faţă aflăm că va exista în 72 de exemplare şi că vânzările vor demara din 2020. Chiar şi un dealer american există deja. La baza maşinii să acelaşi şasiu şi monococ din carbon pe care îl are noul Apollo IE. Alte informaţii de ordin tehnic vor fi oferite când procesul de certificare completă va fi încheiat.

Mai mult decât atât, nici locul de producție a noului De Tomaso nu este încă cunoscut! Deși merită să amintim că în aceste momente marca aparține companiei Ideal Team Ventures din Hong Kong, care deține, de asemenea, compania germană Apollo (fosta Gumpert). Marca De Tomaso şi-a schimbat proprietarul acum patru ani şi atunci s-a comunicat că producţia de automobile va fi aranjată în China. Cu toate acestea, compania De Tomaso Automobili Limited este acum înregistrată în Londra, însă asta nu înseamnă că maşinile de serie vor fi originare din Marea Britanie.

Noul De Tomaso P72 are şi un preţ de start orientativ – 750.000 de euro. Suma este de trei ori mai mică decât se cere pentru un Apollo IE cu V12 natural aspirat, transmisie secvențială, o viteză de top de 335 km/h și un sprint până la 100 de km/h în 2.7 secunde. Noul De Tomaso va fi astfel un model mai simplu.

În context, mai trebuie de menţionat că Ideal Team Ventures anul trecut a brevetat denumirile Pantera și Mangusta, dar şi designul exterior al noii Pantera care îl imită aproape în totalitate pe cel al celui faimos model De Tomaso. Din câte se pare noii proprietari chiar se gândesc să continue istoria acestei mărci prin realizarea unor modele exclusive într-un număr limitat.

Vezi şi: (video) „Pantera” s-a trezit din somn: Noul Ares Design Panther ProgettoUno

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise