(video) TOKYO 2019: Concepte interesante de la Mitsubishi, unul dintre care poate consuma trei tipuri de carburanţi

Mitsubishi este tot o companie japoneză, dacă nu aţi uitat despre asta, iar la Salonul Auto de la Tokyo, cel de acasă, a venit cu două maşini conceptuale în loc vreun model de serie.

Din păcate noua generaţie Outlander încă nu este gata, însă cele două concepte dispun de tehnologii care vor fi implementate şi pe viitoare automobile comerciale.

De exemplu, noul MI-TECH Concept stârnește curiozitatea nu doar prin designul său neobişnuit, ci și din punct de vedere tehnic. În fața noastră este un SUV cu două locuri, fără acoperiș și portiere, care ne amintește foarte mult de un vehicul de tip buggy.

În designul exterior se pot vedea liniile caracteristice în formă de X ale limbajului Dynamic Shield, în timp ce în habitaclu minimalismul este la ordinea zilei. Câteva butoane care există sunt aranjate frumos, iar un ecran al sistemului multimedia nu există. Toate informaţiile necesare sunt afişate pe un mic panou de bord din spatele volanului, dar şi pe întregul parbriz cu ajutorul unui sistem de proiecţie.

Vehiculul este echipat cu o interfaţă Human Machine Interface (HMI), care afișează diverse informații detectate prin intermediul mai multor tehnologii, inclusiv prin senzori optici avansați, pe parbrizul cu realitate augmentată (AR). Cu condițiile de circulație ale vehiculului, ale drumului și ale mediului înconjurător, toate afișate pe suprafaţa din sticlă, șoferii pot lua decizii corecte chiar și în situaţii de vizibilitate redusă.

MI-TECH Concept mai este echipat de asemenea cu MI-PILOT – o tehnologia de asistență a șoferilor de nouă generaţie, care extinde conceptul de suport al conducătorului nu numai pe autostrăzi și drumuri obișnuite, ci și pe drumuri neasfaltate.

Dar cel mai interesant lucru despre această maşină îi este unitatea de propulsie plug-in hybrid. SUV-ul este pus în mişcare de patru motoare electrice (câte unul pentru fiecare roată) și o turbină cu gaze care funcţionează în calitate de generator pentru a reîncărca cu energie bateria!

S-a optat anume pentru un astfel de agregat pentru că oferă avantajul unei dimensiuni şi greutăţi reduse, în schimb generând o putere mare. Un alt beneficiu al turbinei cu gaze este flexibilitatea sa de a utiliza o varietate de combustibili, cum ar fi diesel, kerosen și alcool, care pot fi selectate în funcție de regiuni. În plus, evacuarea sa este curată, astfel încât poate răspundă la probleme de mediu și energie.

Mitsubishi spune că a mai folosit pe acest vehicul al său sistem S-AWC (Super All Wheel Control) Integrated Vehicle Dynamics Control pe un sistem de propulsie Quad Motor 4WD care are pe ambele punţi unităţi Dual-Motor Active Yaw Control (AYC). Folosirea şi a unor etriere de frână electrice a permis, de asemenea, un răspuns ridicat, un mai mare control şi precizie a condusului și o forță de frânare eficientă a tuturor celor patru roți, oferind în același timp o îmbunătățire drastică a performanței de manevrare și tracțiune.

MI-TECH Concept mai permite şi experienţe de conducere noi cum ar fi întoarceri pe loc la 180 de grade prin contra-rotirea roţilor din stânga și din dreapta!

Vezi şi: (video) Pick-up-ul electric al celor de la Rivian se va putea întoarce pe loc exact ca un tanc

Al doilea concept numit Mitsubishi Super Height K-Wagon este mult mai aproape de realitate și reprezintă o versiune pre-serie a unui kei car specific pieţei japoneze. O astfel de mașină cu un acoperiș ridicat va face parte din familia Mitsubishi eK, care şi-a schimbat generația în această primăvară.

Designul exterior este realizat în stilul limbajului de firmă şi a ultimelor produse din gamă, folosind în plus şi câteva elemente specifice crossoverelor. În interior se pătrunde prin patru portiere, cele posterioare deschizându-se lateral. Habitaclul este decorat cu piele artificială de culoare maro.

Compacta mai este dotată cu un set de sisteme de siguranţă e-Assist, care include şi MI-PILOT – o formă de cruise control adaptiv avansat cu funcţie de menţinere în bandă. Printre altele există de asemenea un sistem automat de frânare, inclusiv la viteză redusă, în cazul în care conducătorul auto confundă pedalele. Sub capotă va avea un motor compact cu ardere internă, cuplat la un CVT.

Mitsubishi Super Height K-Wagon va primi în curând o formă finală înainte de a ajunge pe linia de producţie, lucru care se va întâmpla până la finele anului. De cealaltă parte, MI-TECH nu se va transforma niciodată în realitate.

Compania a mai promis că până în 2022, o nouă generaţie de unitate plug-in hybrid va fi introdusă pe un nou SUV compact şi un altul de dimensiuni medii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise