(foto) Conceptul Skoda Vision GT s-a transformat în noul Kamiq GT

(update 22.10.2019) Skoda publică primele schiţe oficiale ale unui model nou de maşină. Se numeşte Kamiq GT şi este deja versiunea de serie a conceptului Vision GT prezentat la începutul verii.

Potrivit informaţiilor, premiera crossoverului cu forme coupe va avea loc în ziua de 4 noiembrie şi cel mai probabil nu va părăsi piaţa Chinei.

Designul modelului cross-coupe a încetat deja să mai fie un secret. Cu puţin timp înainte de apariţia acestor schiţe oficiale, în spaţiul virtual au apărut imagini cu modelul deja de serie din baza de date a Ministerului Industriei şi Tehnologiilor Informaţionale a Republicii Populare Chineze. La fel ca şi localul Kamiq obişnuit, noul crossover se bazează pe platforma PQ25 a liftback-ului Rapid. Pentru comparaţie, modelul omonim pentru Europa este construit pe arhitectura MQB.

Noul Kamiq GT are şi dimensiuni cunoscute: 4.409 mm măsoară în lungime, 1.781 mm în lățime și 2.610 mm în constituie ampatamentul. Dimensiunea mașinii poate fi comparată aproximativ cu acelaşi Renault Arkana, doar că modelul francez este cu 136 milimetri mai lung și cu 39 milimetri mai lat, iar ampatamentul este cu 111 milimetri mai mare.

Există, de asemenea, detalii şi despre motoare pe care le va avea noul Kamiq GT: cel de bază va fi o unitate natural aspirată de 1.6 litri (111 CP/145 Nm), iar cel superior un benzinar turbo de 1.2 litri cu 116 CP/175 Nm. Transmisia va putea fi una manuală sau automată.


(03.06.2019) Premieră în China: Noul Skoda Vision GT concept

Un nou concept marca Skoda! A debutat acum câteva ore la Salonul Auto de la Shenzhen într-o premieră mondială şi se numeşte Vision GT.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul flagship dedicat pieţei din China – Skoda Kodiaq GT

Ce se cunoaşte deocamdată despre această noutate? Conceptul este prevestitorul unei versiuni mai sportive, mai agresive al modelului Kamiq pe care îl au doar chinezii. O similitudine între mașini este văzută în proiectarea liniei taliei, deși partea frontală a fost făcută cu inspiraţie de la europeanul Scala.

De caracterul sportiv mai răspunde noua linie a acoperişului cu spoiler integrat, caroseria bicoloră şi jantele stilate de 20 de inci. Se mai remarcă o grilă impunătoare de radiator, nişte faruri Matrix LED şi stopuri LED cu efect 3D.

Toate împreună au fost concepute de echipa de stilişti a întreprinderii comune SAIC-VW, care produce maşini marca Skoda pentru piaţa locală.

Vezi şi: GENEVA 2019: Standul Skoda cu noile Vision iV Concept şi Scala – Reportaj Video AutoBlog.MD

Modelul de serie derivat din conceptul Vision GT ar trebui să apară în China deja până la sfârșitul acestui an. Potrivit informaţiilor neoficiale din presa locală, SUV-ul va avea la bază platforma MQB, spre deosebire de cea PQ25 de la Rapid, a lui Kamiq.

În cazul în care se va adeveri implementarea platformei modulare, atunci există posibilitatea ca noul model să fie unificat cu europeanul Kamiq şi să apară mai târziu şi în afara Chinei.

Vezi neapărat: GENEVA 2019: Noua Skoda Kamiq – Reportaj Video AutoBlog.MD

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise