(video) Koenigsegg Agera RS a devenit oficial cel mai rapid automobil de pe planeta Pământ

La începutul lunii octombrie a acestui an, hipercarul Koenigsegg Agera RS a reuşit să facă exerciţiul 0-400-0 km/h în doar 36.44 secunde, reuşind astfel să bată performanţa stabilită puţin mai devreme de Bugatti Chiron. Acum însă, acelaşi model construit de producătorul suedez, a reuşit să atingă o altă culme.

Automobilul super sport a reuşit să înregistreze în acest weekend un nou record mondial de viteză printre automobilele produse în serie. În rezultatul a două încercări făcute pe o autostradă din statul american Nevada, viteza medie maximă atinsă a fost de 447 de km/h!

Astfel, viteza medie maximă a modelului Koenigsegg este mai mare cu 16 km/h decât recordul anterior înregistrat în 2010.

Amintim că un model Koenigsegg Agera RS este dotat cu un motor V8 de 5.0 litri, care produce tocmai un megawatt putere sau 1.360 de cai putere. În timpul înregistrării recordului, în spatele volanului s-a aflat pilotul Niklas Lilja.

De menţionat că recordul anterior a fost stabilit de Bugatti Veyron Super Sport cu pilotul Pierre Henri Raphanel aflat în spatele volanului. Viteza medie maximă atinsă a fost egală cu 431 de km/h.

Posibil, în viitorul apropiat, recordul Koenigsegg va fi bătut. Anterior am aflat că Hennessey va accelera noul model Venom F5 până la 482 de km/h, iar Bugatti a declarat că va încerca să stabilească un nou record în 2018.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Cmentariile sunt închise