(foto) BMW anunţă că noul Seria 7 blindat va fi şi electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Șefii de stat și de guvern din cele mai importante țări industrializate din lume s-au reunit la Schloss Elmau din Bavaria Superioară în perioada 26 – 28 iunie 2022 pentru cel mai recent summit G7. BMW Group a oferit un serviciu de transfer pentru eveniment, care a fost inițiat de guvernul german. Pe lângă cele mai recente modele de serie, flota de navete a prezentat și trei exemplare BMW i7 xDrive60, model care a fost dezvăluit cu doar câteva săptămâni în urmă.

Prezența BMW i7 în flotă le-a oferit demnitarilor adunați oportunitatea de a experimenta confortul imens de condus și atmosfera futuristă a sedanului alimentat electric, cu cinci luni înainte de lansarea sa globală. Iar cu această ocazie, producătorul auto anunţă că un vehicul de înaltă securitate bazat pe noul BMW Seria 7 va fi adăugat la linia de modele în cursul anului 2023.

Vehiculele de protecție ale BMW Group sunt adaptate persoanelor care necesită protecție specială şi pentru prima dată (ni se spune acum) vor avea şi opţiunea unui tren de rulare complet electric.

De peste 40 de ani, BMW Group a acumulat expertiză și experiență excepționale în dezvoltarea și fabricarea de vehicule concepute special pentru cerințele specifice ale autorităților și ale reprezentanților publici.

„Vom continua această tradiție în 2023 cu un vehicul de înaltă securitate care combină talentul dinamic, confortul de rulare și confortul interior al noului BMW Seria 7 cu un concept de protecție integrat, unic în acest segment şi dezvoltat în întregime de la zero. Și vom introduce, de asemenea, pentru prima dată un vehicul de înaltă securitate complet electric – fără niciun compromis când vine vorba de standardul de protecție pentru clienții noștri. Se va baza pe BMW i7, demonstrând cum sustenabilitatea și securitatea pot merge mână în mână.”

Oliver Zipse, preşedintele BMW

Arhitectura de vehicul a noii game Seria 7 a fost concepută încă de la început atât pentru motoarele cu ardere internă, cât și pentru sistemele de propulsie electrificate. Procesul de dezvoltare a producției pentru sedanul de lux a luat deja în considerare inclusiv noul și inovatorul concept de protecție al vehiculului de ultimă generaţie.

Acest concept de securitate integrat, împreună cu procesul de „fabricare artizanală” de la Uzina BMW Group din Dingolfing, va asigura că varianta electrică a noului vehicul de înaltă securitate se va lăuda și cu o combinație de neegalat de protecție, echilibru și siguranță, spațiu și durabilitate.


Apropo, BMW Group a prezentat în toamna lui 2021 la IAA Mobility un concept de vehicul care demonstrează compatibilitatea nivelurilor crescute de protecție și mobilitatea durabilă. BMW Concept iX5 Hydrogen Protection VR6 a fost echipat cu un sistem de propulsie cu celule de combustie alimentat cu hidrogen, ceea ce îl face primul concept pentru un vehicul de înaltă securitate de la un producător de automobile la scară largă din întreaga lume, care oferă zero emisii de eșapament și protecție certificată VR6.

Vehiculul de bază pentru noul concept este BMW X5 Protection VR6, cel mai bine vândut vehicul de securitate din lume în segmentul clasei de lux pentru vehicule sportive. Cu conceptul său de siguranță integrat, acesta îndeplinește cerințele clasei de rezistență VR6, în conformitate cu criteriile de testare oficiale recunoscute internațional ale Asociației Centrelor de Testare pentru Materiale și Structuri Rezistente la Atac (VPAM).

Compartimentul blindat pentru pasageri oferă protecție împotriva atacurilor cu arme de foc sau încărcături explozive. Performanța dinamică superioară caracteristică BMW, care facilitează evadarea din situații potențial critice, și aspectul său discret sunt alți factori cheie în asigurarea unui nivel deosebit de ridicat de siguranță.

Cu un habitaclu blindat cu piese turnate din oțel de înaltă rezistență, sticlă de protecție cu o grosime de aproximativ 30 de milimetri și etanșare solidă a golurilor din zonele sensibile, cum ar fi ușile și caroserie, precum și un compartiment blindat pentru portbagaj, vehiculul poate rezista focului de la cea mai utilizată armă din lume, AK-47, și poate împiedica pătrunderea așchiilor din atacurile care implică grenade de mână HG 85. 

Compartimentul blindat poate rezista, de asemenea, la explozii laterale cu până la 15 kilograme de echivalent TNT de la o distanță de patru metri. Așa-numita tehnologie de protecție post-explozie a sticlei este deosebit de eficientă pentru a proteja împotriva atacurilor secundare. Chiar și după o explozie, toate ferestrele rămân în poziția lor de construcție, astfel încât nu pot apărea deschideri între sticlă și corp.

BMW Concept iX5 Hydrogen Protection VR6 mai implementează un concept holistic de siguranță care combină protecția dovedită a ocupanților cu cerințele speciale ale unui tren de propulsie durabil cu pile de combustie cu hidrogen. O nouă caroserie a vehiculului a fost dezvoltat special pentru a proteja împotriva atacurilor cu grenade de mână! Accentul s-a pus pe ecranarea rezervoarelor de hidrogen, inclusiv a sistemelor de supape ale acestora, prin intermediul unei protecții nemagnetice de sub caroserie, care cântărește cât mai puțin posibil și asigură garda la sol maximă. Armura a fost dezvoltată în acest scop cu o structură de strat inovatoare care garantează protecție împotriva exploziilor, menținând în același timp o rigiditate ridicată la încovoiere.

Sub supravegherea centrului guvernamental de testare pentru arme de foc a fost efectuată o încercare de impact cu explozie și a fost măsurată și comparată cu rezultatele simulărilor anterioare deformarea protecției sub caroserie. Apoi, tomografia computerizată a fost utilizată pentru a examina rezervoarele și placa de protecție de sub caroserie pentru a identifica fisuri, delaminare, rupturi ascunse sau orice așchii care ar fi putut pătrunde în structuri. Rezervoarele de hidrogen au fost, de asemenea, supuse testelor de spargere și de scurgere. Certificarea a avut loc după un al doilea test de impact, care a fost efectuat și sub supraveghere oficială. Acest lucru confirmă oficial eficacitatea tuturor aspectelor măsurilor de siguranță pentru protecția de sub caroserie specifică modelului, similare cu cele din habitaclu.

Odată cu certificarea măsurilor de siguranță în conformitate cu criterii uniforme, BMW Concept iX5 Hydrogen Protection VR6 este dovada că siguranța completă pentru persoanele cu nevoi de protecție sporite este compatibilă cu tehnologia locală cu pile de combustie cu hidrogen fără emisii. Conceptul de mașină este, prin urmare, primul vehicul de securitate fără emisii din lume produs de un OEM cu certificare în clasa de protecție VR6.

Cmentariile sunt închise