Experţii în siguranţă pun presiune pe Elon Musk? Designul noului pickup Tesla Cybertruck s-ar putea schimba

Sute de mii de clienți care au comandat deja un pickup Tesla Cybertruck ar urma să primească o veste proastă. Designul mașinii pe care o așteaptă s-ar putea schimba într-un final!

Așa cum arată acum, vehiculul este un real pericol pe roți. Nu oferă siguranță conform standardelor în vigoare nici celor aflați la bord, nici pasagerilor, în caz de impact.

FOTO: theverge.com

Designul angular al pickup-ului Tesla Cybertruck, care reprezintă un pericol major, a atras atenția Insurance Insititute for Highway Safety din Statele Unite (IIHS), dar și a Australasian New Car Assessment Program, notează presa internaţională.

James Goodwin, șeful ANCAP (divizia australiană a forului care notează nivelul de siguranță oferit de mașinile noi) spune că Cybertruck nu respectă nici cele mai elementare norme de siguranță pentru participanții vulnerabili la trafic, cum ar fi pietonii și bicicliștii.

Nici cei aflați la bord nu ar călători în siguranță. ANCAP atrage atenția că așa numitele “crumple zones” (zone de deformare), care absorb energia în cazul unui impact, nu există la noul Cybertruck, iar materialul din care este construită caroseria, un oțel inoxidabil dur, care – așa cum spunea Elon Musk la prezentarea modelului – nu ruginește, nu este suficient de flexibil. Astfel, pasagerii vor resimți în plin forțele impactului. La prezentare, barosul care a contribuit la spargerea geamurilor mașinii, a lovit și o portieră, fără să lase urme vizibile.

“Ne-am aștepta ca un vehicul să fie capabil să absoarbă o anumită energie (de la impact) pentru că, dacă nu absoarbe o anumită energie… vor fi oamenii din interiorul vehiculului care vor suporta efectul”.

FRANKFURT 2019: Noua fortăreaţă BMW X5 Protection VR6 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Tesla nu a reacționat deocamdată la aceste semnale de alarmă, dar este de așteptat ca designerii să regândească într-o oarecare limită formele colţuroase ale maşinii. Cybertruck ar trebui să intre în producție în 2021.

Cu siguranță, versiunea de serie va arăta uşor altfel, dar cei de la Tesla au o misiune dificilă, pentru că trebuie să păstreze designul futurist care a atras atâtea pre-comenzi. Prototipul arătat acum jumătate de lună în urmă nu prezenta urme de airbag-uri, ștergătoare de parbriz, oglinzi retrovizoare laterale, care sunt obligatorii conform legislației din Statele Unite, și nici semnalizatoare de direcţie normale.

De curând, Tesla Model X a primit cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP, obținând un scor foarte bun în ceea ce privește siguranța pasagerilor adulți, de 98% și în ceea ce privește sistemele de siguranță, 94%. Mai mult, Tesla Model 3 a obținut titlul Top Safety Pick Plus de la IIHS, fiind abia a doua mașină electrică notată astfel, după e-tron de la Audi.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-video-elon-musk-a-fost-surprins-la-volanul-pickup-ului-tesla-cybertruck/

https://autoblog.md/video-a-avut-norocul-sa-opreasca-la-semafor-langa-o-tesla-cybertruck-cum-arata-pe-drumurile-publice-ultima-creatie-a-lui-elon-musk/

https://autoblog.md/in-timp-ce-in-moldova-se-glumeste-despre-tesla-cybertruck-in-dotarea-inp-politia-din-dubai-il-va-avea-deja-in-2020/

Cmentariile sunt închise