Carlos Ghosn: “Nissan va falimenta peste 2-3 ani”. Analist japonez: “Ar putea apărea alianţa Nissan-Honda”

Fostul CEO al grupului Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, a presupus că Nissan va intra în faliment în decurs de doi-trei ani. Omul de afaceri şi-a anunțat prognoza avocatului său, ca parte a unui interogatoriu de zece ore înainte de a evada din Japonia.

FOTO: nytimes.com

Ghosn și-a făcut predicția în 2019 într-o serie de conversații despre arestarea și urmărirea sa, a declarat Nobuo Gohara, un fost procuror care la fel critică în mod deschis sistemul de justiție din patria sa.

“Mi-a spus că Nissan este probabil să intre în faliment în doi-trei ani”, a spus Gohara, care a susținut miercuri o conferință de presă la Tokyo pentru a discuta despre conversațiile sale cu titanul fugar al industriei auto. Potrivit (acum) avocatului, Ghosn nu a numit motivele detaliate pentru care Nissan va întâmpina dificultăți financiare, notează Reuters.

Poziția precară a Nissan a devenit vizibilă în 2019. Compania și-a anunțat intenția de a concedia peste 10.000 de angajați. În încercarea de a depăși criza, Nissan urma să vândă o filială a Nissan Trading, care furnizează piese de schimb și materiale pe piața second hand. Toate acestea se întâmplă pe fondul scăderii vânzărilor de mașini ale mărcii în China și în Europa, precum și a situației de criză a managementului.

Multă vreme, Carlos Ghosn a fost considerat cel mai talentat și mai puternic manager din industria auto. Puteți enumera îndelung meritele sale în legătură cu alianța Renault-Nissan, care în ultimii ani a ocupat unul dintre locurile fruntașe din lume în ceea ce privește vânzările de autovehicule, iar în 2018 şi 2017 a devenit chiar lider global. Este o coincidență sau nu, dar odată cu plecarea sa, afacerile companiei au început să meargă în jos.

Practic paralel cu această presupune, o altă veste legată de Nissan vine din Japonia. O nouă alianță auto îşi poate face apariţia la orizont, cu, cel puţin, Nissan Motor și Honda Motor în calitate de membri. Despre aceasta scrie Bloomberg cu referire la declaraţiile analistului Mio Kato.

O astfel de uniune ar putea fi un răspuns la amenințarea tot mai mare din partea Toyota şi de ce nu o scăpare a Nissan de la un eventual faliment. Gigantul japonez nu este doar periculos în sine: continuă să cumpere mize în companii mici din Țara Soarelui Răsare. Suzuki, Subaru și Mazda au intrat deja sub influența sa.

“Honda nu a fost niciodată implicată în fuziuni și coagulări agresive, iar fuziunea dintre Honda și Nissan ar trebui să fie de neconceput, dar având în vedere competitivitatea crescândă a Toyota, cred că, dacă Nissan își dorește un partener de alianță în locul Renault, cei de la Honda probabil nu ar fi complet împotriva unei astfel de idei”, a spus Kato.

Parteneriatul dintre Nissan și Honda ar putea duce la producţia de până la 12 milioane de mașini pe an, depăşind cifrele înregistrate de concernul Toyota. Amintim că mai devreme, în ianuarie, au existat informații că Nissan vrea să se despartă de Renault. Ulterior, compania japoneză a spus că nu are în vedere dizolvarea alianței.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/cifra-zilei-fuga-lui-carlos-ghosn-din-japonia-l-a-costat-cat-132-de-masini-sport-nissan-gt-r/

https://autoblog.md/video-carlos-ghosn-in-prima-conferinta-de-la-libertate-decizia-de-a-fugi-a-fost-cea-mai-grea-din-viata-mea/

https://autoblog.md/video-carlos-ghosn-a-fost-incatusat-de-procurorii-din-tokio/

Cmentariile sunt închise