(video) Premieră: Noul Polestar Precept Concept – evoluţia electromobilului

Polestar dezvăluie electromobilul numit Precept – o viziune a direcției viitoare a mărcii și o expresie clară a intenției. Precept Concept arată execuția de noi materiale de interior mai durabile, dezvoltarea continuă a interfeței de utilizator digitale și esența designului Polestar.

Denumirea-i a fost ales pentru a sublinia rolul vehiculului în stabilirea intenției Polestar ca marcă de performanță electrică contemporană. Un precept este un manifest al lucrurilor care urmează, o declarație. Mașina reprezintă o etapă importantă pentru Polestar ca marcă de sine stătătoare, care descrie o filozofie de design unică, care rămâne ferm încorporată în valorile mărcii Polestar: pure, progresive și de performanță.

 “Precept este o declarație, o viziune a ceea ce înseamnă Polestar și a ceea ce face ca brandul să fie relevant. Mașina este un răspuns la provocările clare cu care se confruntă societatea noastră și industria. Acesta nu este un vis al unui viitor îndepărtat. Polestar Precept previzionează vehiculele viitoare și arată cum vom aplica inovația pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului”, a comentat Thomas Ingenlath, CEO al Polestar.

Prin ce se remarcă noul concept al Polestar:

  • Este un automobil complet electric de talie grand tourer şi cu patru portiere cu deschidere centralizată, fără montanţi centrali.
  • Cu atletism minimalist, forma sculptată a lui Polestar Precept stabilește tonul pentru viitoarele vehicule Polestar. Proporțiile își definesc prezența cu suprafețe restrânse și cu accent pe eficiență aerodinamică. Un ampatament de 3.1 metri, care găzduiește un pachet de baterii mari sub el, conferă modelului o siluetă foarte joasă și elegantă, cu accent pe spaţiul pentru picioare şi capurile pasagerilor de pe locurile din spate.
  • Grila frontală îi este înlocuită de Polestar SmartZone, reprezentând o schimbare de la “respirație” la “vedere”. O zonă care de regulă canalizează aerul spre radiatoare și motorul cu ardere internă, găzduiește acum tehnologia pentru senzorii de siguranță și funcțiile de asistență. Adunați în mod special, în spatele unui panou transparent dedicat hardware-ului inteligent, sunt doi senzori radar și o cameră de înaltă definiție. Suplimentar, un LIDAR montat deasupra acoperișului de sticlă, asigură vizibilitate optimă ca un următor pas către conducerea asistată.
  • Semnătura farurilor LED “Thor Hammer” evoluează cu elemente separate, preluând o interpretare dinamică, mai robotizată și mai definitorie a mărcii.
  • Precept mai dispune de o aripă frontală integrată deasupra SmartZone, care accelerează fluxul de aer peste capota lungă. Acest lucru permite aerului să se atașeze de suprafață mai devreme, ceea ce îmbunătățește eficiența aerodinamică și respectiv autonomia. În partea din spate, o lamă largă de lumină se întinde pe întreaga lățime a mașinii, extinzându-se în nişte aripi aero verticale – o altă caracteristică aerodinamică și un semn al designului ultra uşor.
  • Oglinzile laterale convenționale sunt înlocuite cu nişte camere, fiecare dintre acestea extinzându-se spre exterior pe un braț aerodinamic. În interior, oglinda tradițională retrovizoare este înlocuită cu un ecran digital, imaginea transmisă fiind colectată de o cameră cu unghi larg montată în partea din spate a mașinii.
  • Absența unei lunete tradiţionale înseamnă că acoperișul din sticlă cu un singur volum se extinde până în spatele ultimelor scaune, iar hayonul în sine este proiectat cu o deschidere mai mare și balamale montate mai sus, îmbunătățind accesul.
  • La interior, noile materiale durabile echilibrează luxul modern de înaltă tehnologie cu un impact redus asupra mediului. Compozitele Bcomp pe bază de in pentru panouri interioare și panourile spătarelor scaunelor profilate oferă îmbunătățiri semnificative față de materialele convenționale, inclusiv o economie de până la 50% în greutate și o reducere de până la 80% a deșeurilor de plastic!
  • Suprafețele scaunelor sunt tricotate 3D din plastic procesat din sticle PET reciclate, suporturile și tetierele sunt fabricate din plută de vinil reciclat, în timp ce covoraşele sunt produse din plase de pescuit recuperate din mări şi oceane, după care reciclate. Aceste elemente, combinate cu arta digitală, definesc un nou lux premium care depășește şi are menirea să lase în trecut materialele convenționale din piele, lemn și crom.
  • Următoarea generație HMI (Human-Machine Interface), operată pe baza sistemului de operare Android, se bazează pe colaborarea strânsă a Polestar cu Google. Un ecran tactil de 15 inci extins, orientat vertical, stă practic alături de un alt ecran de 12.5 inci din spatele volanului, cele două fiind legate printr-o lamă iluminată care cuprinde întregul interior. Ecranul sistemului multimedia conţine acum un senzor de proximitate care îl face “activ” să arate temporar notificări prin simpla întindere a mâinii spre el, fără a-l atinge.
  • În această execuție, embleme unice Polestar plutesc holografic în interiorul unei bucăți solide de cristal suedez între tetierele spate.
  • Sprijinind progresul unei interfețe digitale personalizate și dinamice, panoul de instrumente găzduiește, de asemenea, o serie de senzori inteligenți. Urmărirea ochilor va permite mașinii să monitorizeze privirea șoferului și să ajusteze conținutul diferitelor ecrane în consecință. Senzorii de proximitate îmbunătățesc, de asemenea, gradul de utilizare a afișajului central atunci se conduce.

Cam atât deocamdată. Alte detalii referitoare la dimensiuni şi la unitatea de propulsie nu au fost oferite deocamdată. Premiera publică a conceptului este programată la Salonul Auto de la Geneva.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise