(video) Noi sancţiuni, în planurile poliției pentru șoferii moldoveni! Detalii de la ministrul de Interne

Pe lângă eventuala confiscare pe viaţă a maşinilor conduse de şoferii identificaţi în stare de ebrietate, Ministerul Afacerilor Interne mai pregăteşte spre aprobare câteva prevederi legale pentru sancţionarea celor care încalcă Regulamentul Circulaţiei Rutiere.

Câteva detalii au fost oferite de însuşi şeful acestei instituţii, Pavel Voicu, în cadrul unei emisiuni televizate. De menţionat că planurile sunt conceptuale, astfel încât într-un final ar putea suferi modificări.

Una dintre modificările care se doresc a fi făcute în lege se referă la vitezomani. Aceştia nu ar mai putea beneficia de înlesnirea de a achita 50% din amendă timp de trei zile lucrătoare. Astfel, vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru a achita amenda integral.

https://www.youtube.com/watch?v=7hyqiaBrlz0

În plus, la fel cu referire la cei cărora le place viteza, ministrul a menţionat că atunci când va fi instalat un sistem extins de camere şi radare, acestea vor avea inclusiv capacitatea de a calcula viteza, dar şi a timpului necesar deplasării cu viteză legală de la intrarea într-o localitate până la ieşirea din aceasta. În cazul în care un şofer va ieşi mai repede din aceasta, va exista un pretext pentru formarea unei sancţiuni pentru depăşirea limitei de viteză.

În plus, cei care aruncă la coș amenzile înregistrate de camerele de supraveghere din trafic, trebuie să cunoască că nu vor scăpa de răspundere și vor fi într-un final buni de plată la sfârșitul anului fiscal.

Voicu a declarat că mulți evită să plătească amenzile venite prin poștă, iar acest lucru a determinat autoritățile să intervină. Mai exact, MAI va elabora în colaborare cu Ministerul Finanțelor, o formulă prin care cei care au evitat să-și plătească amenzile din trafic să fie impuși să-şi întoarcă “datoria” la finalul anului fiscal.

https://www.youtube.com/watch?v=LGv67ji-OM8

Iată ce a mai declarat ministrul Voicu despre ideea de revenire la practica ridicării plăcuţelor de înmatriculare de la automobilele parcate neregulamentar:

https://www.youtube.com/watch?v=EfKuiQkw6FY

Într-un final, iată şi ce crede oficialul despre ambuteiajele care se formează în municipiu. Acesta consideră că o şosea de centură ar putea duce la soluţionarea, însă nu definitivă, a problemei.

https://www.youtube.com/watch?v=769ALDsxjXU

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Un nou an, o nouă taxă. Cât a ajuns să coste un simplu permis de conducere obţinut ilegal

(doc) Noi sancţiuni şi amenzi pentru conducătorii de vehicule! Iată ce pregăteşte MAI-ul pentru 2020

(video) A fost inventat automobilul ideal pentru evitarea ambuteiajelor

Cmentariile sunt închise