(video) Pininfarina a colaborat cu Morgan, iar rezultatul este un stoc epuizat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conservatoarea marcă auto britanică Morgan nu a apelat niciodată la vreun carosier, așa cum fac alți producători. Însă de curând conducerii i-a venit ideea să invite italienii de la Pininfarina S.p.A. să le creeze o mașină elegantă de serie mică. Rezultatul este Morgan Midsummer Barchetta care nu mai poate fi cumpărat!

Mașina are la bază șasiul modelului Morgan Plus Six

Panourile caroseriei, în întregime originale, sunt realizate din aluminiu. Specialiștii atelierului Pininfarina au avut nevoie de peste 250 de ore de muncă pentru a le modela manual.

În locul unui parbriz complet există mici deflectoare, iar un acoperiș lipsește totalmente. Printre altele se numără o abundență de elemente cromate și jante forjate unice de 19 inchi cu anvelope Michelin Pilot Sport 5. Combinația de jante-anvelope a permis economisirea a 3 kg pe roată.

Muncă manuală s-a făcut și la interior. De exemplu, panoul frontal este realizat din lemn de tec cu 126 de straturi, iar grosimea fiecărui strat nu depășește 0.6 mm. Panourile din uși sunt formate din 120 de straturi. Soluția nu este numai pentru exclusivitate, ci este și mai durabilă decât lemnul monolit. Pielea naturală este, de asemenea, folosită la finisaje. Iar panoul de instrumente și accesoriile sunt concepute special pentru Barchetta.

Morgan Plus Six este propulsat de un BMW B58 cu șase cilindri în linie (340 CP/500 Nm), cuplat la o cutie automată ZF cu opt trepte. Despre modificări speciale de ordin tehnic nu se anunță. Modelul de bază Plus Six poate accelera până la 100 km/h în 4.2 secunde. Viteza maximă – 267 km/h. Cu toate acestea, noutatea este mai ușoară decât roadsterul original: are fix 1000 kg și ar fi puțin mai dinamic.

Noul Morgan Midsummer va fi prezentat public la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Va fi produs în doar 50 de exemplare și toate au fost deja vândute până la premieră. Producția va începe în al treilea trimestru și va continua până anul viitor. Costă în jur de 200.000 de lire sterline, în funcție de specificațiile exacte stabilite de proprietari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise