(video) Noul supercar Lamborghini are un V8 care se poate roti cu 10000 rpm

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Înlocuitorul lui Lamborghini Hurácan va dispune de unul dintre cele mai puternice și mai ”turabile” motoare V8 montate vreodată pe o mașină de producție. Noul rival al lui Ferrari 296 GTB va fi dezvăluit în luna august și urmează să fie lansat până la sfârșitul anului.

Lamborghini V8 Hybrid

V8 mai puternic decât V10

Acesta va avea un sistem de propulsie PHEV, în centrul căruia se află un custom V8 twin-turbo de 4.0 litri, cu un arbore cotit plat și turbocompresoare plasate între bancurile de cilindri. A fost conceput in-house și dezvoltă 800 de cai între 9000-9750 rpm, dar și 730 Nm (4000-7000 rpm).

Mai dispune de biele din titan (mai rigide și mai ușoare decât cele din oțel), injecție directă (350 bar), un carter uscat, un mecanism ranforsat de acționare a supapelor și alte soluții noi.

Poate cel mai notabil, însă, este faptul că acest nou motor atinge maximum 10.000 rpm: „Astfel de cifre sunt rezervate în mod normal motoarelor de curse”, a declarat Lamborghini.

Lamborghini a mai declarat că un „element crucial al procesului de proiectare a fost definirea sunetului” noului motor. Promite că va avea un „caracter unic și distinctiv și va oferi șoferului o experiență de conducere fără egal”.

Lamborghini V8 Hybrid

V8 + trei electromotoare

Noul V8 va funcționa în tandem cu un electromotor compact și ușor, cu flux axial și răcit cu ulei. Este montat între benzinar și cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj (opt trepte). Generează agregatul 150 CP și 300 Nm până la primele 3500 rpm ale arborelui cotit.

Asemănător schemei de pe noul Revuelto, alte două electromotoare de pe puntea frontală realizează un sistem de tracțiune integrală.

Lamborghini spune că puterea maximă va depăși 900 de cai! Se crede că noul V8 este o variație a celui utilizat deja în cursele de anduranță pe hypercarul SC63.

Lamborghini va construi succesorul lui Huracán pe aceeași linie de producție cu Revuelto. Va fi pentru prima dată când marca va construi ambele sale supercaruri în serie, pe aceeași linie – lucru facilitat, fără îndoială, de partajarea unor componente arhitecturale și electrice majore.

Cmentariile sunt închise