Compania HORSE Powertrain Limited a fost creată oficial. Domeniile de activitate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urma acordului de asociere în participațiune semnat la 11 iulie 2023 și după ce au obținut aprobarea autorităților competente, Grupul Renault, Geely Holding și Geely Auto au creat oficial HORSE Powertrain Limited. Compania cu sediul în Londra, Regatul Unit, este activă din 31 mai 2024.

Grupul Renault și Geely sunt de părere că este necesară o combinație de diverse tehnologii de propulsie, inclusiv motoare cu combustie internă foarte eficiente, e-carburanți cu emisii reduse de carbon și hidrogen, pentru a realiza cu succes decarbonizarea într-o lume în care se preconizează că mai mult de jumătate din vehiculele produse se vor baza încă pe motoare cu combustie până în 2040.

„Ziua de astăzi marchează un pas important în abordarea celor mai mari provocări cu care se confruntă industria auto: decarbonizarea transportului rutier. Parteneriatul cu o companie de top precum Geely pentru a crea un nou jucător cu capacitatea și expertiza necesare pentru a dezvolta motoare cu ardere internă cu emisii foarte scăzute și tehnologii hibride cu economie ridicată este esențial pentru viitor. Prin intermediul HORSE Powertrain, Grupul Renault poate obține poziția de lider mondial și o scară de mărime într-un sector care reprezintă mai mult de 80% din activitatea sa. Împreună ne vom ridica pentru a face față provocării decarbonizării, cu inovația în fruntea operațiunilor noastre.”

Luca de Meo, directorul general al Grupului Renault

„Pentru ca industria să ajungă la emisii nete zero în următoarele decenii, sinergiile globale, tehnologiile multiple și schimbul de expertiză sunt esențiale. De aceea, ne bucurăm că parteneriatul nostru cu Grupul Renault atinge astăzi o realitate comercială. HORSE Powertrain Limited va avea portofoliul, amploarea și capacitatea de a oferi soluțiile cu emisii reduse pe care le cere industria auto de mâine. Lansarea de astăzi marchează un nou capitol în domeniul mobilității durabile, iar noi, la Geely, suntem mândri să jucăm un rol.”

Eric Li, președintele Geely Holding

Un nou jucător care va perturba jocul și va deschide calea pentru tehnologiile hibride și de combustie cu emisii foarte scăzute

HORSE Powertrain Limited va proiecta, dezvolta, produce și vinde toate soluțiile de sistemele de propulsie hibride și cu combustie cu tehnologii de ultimă generație, inclusiv motoare, transmisii, sisteme hibride și baterii.

Datorită acestui proiect, părțile vor beneficia de un efect de scară imediat și de o îmbunătățire a acoperirii pieței. Sprijinită de transferul de proprietate intelectuală de la părți, HORSE Powertrain Limited este acum complet autonomă în dezvoltarea viitoarelor tehnologii de propulsie capabile să răspundă tuturor așteptărilor pieței, în special în domeniul combustibililor alternativi, cum ar fi metanolul verde, etanolul și hidrogenul.

Portofoliul de produse complementare și amprenta regională a societății mixte ar putea oferi soluții pentru 80% din piața mondială în creștere a grupurilor motopropulsoare hibride și cu combustie.

HORSE Powertrain va aproviziona mai mulți clienți industriali, printre care Grupul Renault, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan și Mitsubishi. Compania este pregătită să se angajeze cu clienții și partenerii din întreaga lume pentru a-i sprijini cu soluții de la un capăt la altul în ceea ce privește tehnologiile de propulsie. De asemenea, va primi cu plăcere parteneri noi pentru a consolida și mai mult lanțul valoric.

Încă din prima zi de la înființare, HORSE Powertrain Limited este lider mondial în domeniul soluțiilor de propulsie hibridă și cu combustie cu:

  • 17 uzine la nivel mondial
  • 9 clienți în 130 de țări
  • 5 centre de cercetare și dezvoltare
  • circa 19.000 de angajați
  • venituri anuale preconizate de circa 15 miliarde de euro
  • aproximativ 5 milioane de unități de propulsie produse pe an

Portofoliul de produse va acoperi toate tipurile de soluții hibride:

  • hibrizi complecși
  • PHEV cu autonomie mar
  • motoare cu combustie internă care utilizează combustibili alternativi, cum ar fi etanol, metanol, GPL, GNC, H2 etc.

Vezi și: HORSE, producătorul de motoare pentru Renault, a conceput un Range Extender inovativ

Structura de guvernanță

Grupul Renault și Geely, în calitate de acționari financiari ai companiei de motopropulsoare, au aprobat schema globală de guvernanță, precum și numirile strategice ale HORSE Powertrain Limited. Matias Giannini este numit director general al HORSE Powertrain Limited. Giannini a fost vicepreședinte executiv de vânzări și membru al echipei de management la Vitesco Technologies AG, fost business al Continental AG.

Lee Ma și Juan Ferrera sunt numiți director financiar și, respectiv, director de resurse umane al HORSE Powertrain Limited.

Conducerea celor două subgrupuri Aurobay și Horse, care reunește know-how-ul industrial și activele celor două companii, rămâne neschimbată. Ruiping Wang va fi CEO al Aurobay cu sediul în Hangzhou Bay (China). Patrice Haettel este CEO al Horse cu sediul la Madrid (Spania). Aceștia îi vor raporta direct lui Matias Giannini.

Consiliul de administrație al HORSE Powertrain Limited este compus din 6 membri, câte trei de la Geely și Renautl.

Începând cu 31 mai 2024, entitățile operaționale respective, Horse și Aurobay, au fost deconsolidate de Grupul Renault și Geely.

Cmentariile sunt închise