(video) Viteze de autostradă pe centura Chișinăului! Iată cât de repede se deplasau mai mulți șoferi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Zilele trecute, pe traseul M2 (centura Chișinău-Ialoveni), mai mulți conducători auto au fost fixați cu TruCAM cu viteze ilegale. Probabil observând că sensurile sunt separate de parapete din beton, unii șoferi ar considera că acolo regimul de mișcare e unul de autostradă. Și iată cu ce viteze au fost prinși.

Un șofer la volanul unui BMW a fost fixat cu 178 km/h. Acesta are 29 de ani și este originar din municipiul Chișinău. Iar un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Ialoveni, se deplasa cu 175 km/h cu un Audi. Ambii au luat instant amendă de 3750 de lei și au devenit pietoni pe un termen de 60 de zile.

Un alt șofer de 64 de ani din Edineț, la volanul unui Range Rover, se deplasa cu 165 km/h. Iar alt bărbat de 29 de ani, conducând un Mercedes, a fost fixat cu 156 km/h. Ambii au luat instant amendă de 2250 de lei și au devenit pietoni pe un termen de 30 de zile.

Zilele trecute, pe traseul M2 (centura Chișinău-Ialoveni), mai mulți conducători auto au fost fixați cu TruCAM cu viteze ilegale.

Tot în weekend, și în localitatea Step-Soci din raionul Orhei un conducător auto a uitat cu cât trebuie de mers regulamentar. Un echipaj de poliție a organizat o urmărire până când s-a reușit tragerea pe dreapta. Apropo, amintim că pe traseul R20 din Step-Soci există radare care măsoară viteza medie.

VIDEO: t.me/automobil_md

În total weekendul trecut peste 3700 de încălcări ale circulației rutiere au fost documentate:

  • 2173 șoferi au depășit viteza stabilită pe sectorul de drum;
  • 47 de șoferi au fost înlăturați de la volanul autovehiculului, fiind depistați în stare de ebrietate, cei mai mulți se aflau în stare de ebrietate avansată;
  • 582 de șoferi nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate și semnalele de interzicere a semafoarelor;
  • 146 de conducători auto conduceau vehiculul fără a avea cuplată centura de siguranță;
  • 554 au oprit mijlocul de transport în locuri interzise;
  • 118 șoferi conduceau vehiculul fără a fi supus reviziei tehnice anuale și lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto;
  • 68 de șoferi au fost amendați pentru neacordarea priorității legale pietonilor sau cicliştilor, iar 28 de pietoni au traversat partea carosabilă în locuri interzise.

Polițiștii de patrulare au mai intervenit în 288 de cazuri în urma unor solicitări parvenite la Serviciul Unic 112.

De la începutul anului curent, din cauza nerespectării regimului de viteză, în țară s-au produs 240 de accidente rutiere. S-au soldat cu 34 de morți și 314 persoane traumatizate.

Cmentariile sunt închise