(video) HWA recreează legendarul Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evo II

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania HWA AG, angajată în dezvoltarea de mașini de curse și care reprezintă oficial interesele mărcii Mercedes-Benz în motorsport, care are și statut de producător auto, are gata un restomod interesant.

După ce HWA s-a implicat în crearea multor versiuni de curse/circuit a fostului Mercedes-AMG GT, dar și a unor modele precum De Tomaso P72, Pagani Huayra R, GT-R Speedlegend, Apollo IE, acum a venit timpul pentru un proiect propriu.

HWA EVO este interpretarea modernă a legendarului Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evo II!

Doar 502 exemplare ale modelului original au fost produse în 1990 și 1991, lăsând o moștenire care a rămas până în ziua de azi ca fiind una dintre cele mai memorabile modele speciale de omologare realizate vreodată. Legendara mașină este râvnită de mulți entuziaști, căci este omologul rutier al mașinii de turism care a avut un impact instantaneu în cursele DTM.

În iunie 2024 HWA AG, care deține și cea mai de succes echipă DTM din toate timpurile, a anunțat o interpretare modernă a mașinii originale. Cunoscută sub numele de HWA EVO, reimaginarea va fi realizată cu minuțiozitate de inginerii experți ai HWA, care numără în trecutul lor numeroase mașini legendare de șosea și de curse.

EVO va redefini un vehicul iconic prin implementarea unei tehnologii de ultimă oră pentru a oferi performanțe, confort și siguranță moderne. Această ofertă reprezintă oportunitatea de neratat de a achiziționa primul exemplar de serie al HWA EVO.

Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evo II

Baza mașinii este un W 201 (190 E)

HWA EVO preia limbajul de design al emblematicului 190 E 2.5-16 Evo II și îl redefinește pentru o nouă eră, fiind dezvoltat și produs de HWA cu ajutorul unor tehnici de construcție mai noi pentru o reinterpretare fără compromisuri a unui clasic. Utilizând o caroserie din fibră de carbon, EVO va cântări doar 1350 kg și va oferi o distribuție a greutății de 50/50.

Sub capotă va fi montat un modern V6 twin-turbo de 3.0 litri (AMG, montat frontal central). Acesta va produce 500 CP, comparativ cu motorul standard de 450 CP care va fi disponibil pe restul mașinilor. Cu tracțiune spate și o cutie mecanică cu șase trepte (montată transaxle), sedanul va putea rula cu 300 km/h!

Berlina sportivă va fi pregătită și cu dotări legate de confort, așteptate de la o mașină mai nouă. Nu va lipsi un sistem de climatizare, sistem audio cu Bluetooth, blocuri optice LED, etc.

EVO va fi construit de HWA în fabrica sa de top din Affalterbach, Germania

Construcția va fi documentată în detaliu pentru a informa crearea exemplarelor ulterioare planificate. Această mașină va fi prima produsă pentru a da undă verde unei serii de 100 de mașini care va urma. Prin urmare, va beneficia de o atenție specială suplimentară în timpul fazei de construcție. Împreună cu mașina vor fi furnizate copii semnate ale anumitor documente, iar originalele vor fi păstrate în arhiva HWA.

Automobilul 000 va fi oferit fără opționale, deși cumpărătorul poate dezvolta în continuare specificațiile mașinii sale. Ofertanții trebuie să rețină că dotările opționale nu sunt incluse în prețul acestui lot și vor fi facturate separat.

Compania a anunțat că mașina cu nr. de șasiu #000 va fi vândută la o licitație la sfârșit de iulie. Se intenționează vânzarea cu cel puțin 700.000 de euro. Va fi probabil singura ocazie de a-l achiziționa deoarece toată seria limitată de 100 de exemplare ar fi deja epuizată!

Aici poți afla despre cum va fi transformat un W 201 într-un HWA EVO și toate dotările pe care le va avea

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise