VW Group și Rivian anunță semnarea unui acord strategic major! Iată ce prevede

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rivian Automotive și Volkswagen Group și-au anunțat intenția de a forma o întreprindere mixtă, controlată și deținută în mod egal, pentru a crea o arhitectură electrică de ultimă generație și cea mai bună tehnologie software!

Acum e clar de ce VW nu a dorit un parteneriat cu Renault pentru a face o mașină accesibilă?

Se preconizează că parteneriatul va accelera dezvoltarea de software pentru Rivian și Volkswagen Group. Se mai preconizează că va permite ambelor companii să își combine punctele forte complementare și să reducă costul per vehicul prin creșterea dimensiunii și accelerarea inovării la nivel global.

Proiectarea hardware zonală dovedită pe piață și platforma tehnologică integrată a Rivian ar trebui să servească drept bază pentru dezvoltarea viitoare a SDV (Software Defined Vehicle) în cadrul întreprinderii mixte, care va fi aplicată vehiculelor ambelor companii! Rivian intenționează să contribuie cu expertiza sa în domeniul arhitecturii electrice și se preconizează că va acorda întreprinderii comune licențe pentru drepturile de proprietate intelectuală existente!

Ambele companii intenționează să lanseze vehicule care să beneficieze de tehnologia creată în cadrul întreprinderii comune în a doua jumătate a deceniului. Pe termen scurt, se așteaptă ca întreprinderea comună să permită Grupului Volkswagen să utilizeze arhitectura electrică și platforma software existentă ale Rivian.

Ambiția parteneriatului este de a accelera planurile SDV ale Volkswagen Group și de a trece la o arhitectură pur zonală. Fiecare companie va continua să își exploateze separat afacerile cu vehicule.

„Clienții noștri beneficiază de parteneriatul direcționat cu Rivian pentru a crea o arhitectură tehnologică de vârf. Prin cooperarea noastră, vom aduce cele mai bune soluții pentru vehiculele noastre mai rapid și la costuri mai mici. De asemenea, acționăm în interesul mărcilor noastre puternice, care vor inspira cu produsele lor emblematice. Parteneriatul se potrivește perfect cu strategia noastră software existentă, cu produsele noastre și cu parteneriatele noastre. Ne consolidăm profilul tehnologic și competitivitatea.”

Oliver Blume, CEO al Grupului Volkswagen

„Suntem foarte încântați de parteneriatul cu Volkswagen Group. Încă din primele zile ale Rivian, ne-am concentrat pe dezvoltarea unei tehnologii foarte diferențiate și este interesant că una dintre cele mai mari și mai respectate companii auto din lume a recunoscut acest lucru. Nu numai că se așteaptă ca acest parteneriat să aducă software-ul nostru și arhitectura zonală asociată pe o piață și mai largă prin intermediul extinderii globale a Grupului Volkswagen, dar se așteaptă, de asemenea, ca acest parteneriat să contribuie la asigurarea nevoilor noastre de capital pentru o creștere substanțială. Rivian a fost creat pentru a ajuta lumea să renunțe la combustibilii fosili prin produse și servicii convingătoare, iar acest parteneriat este perfect aliniat cu această misiune.”

RJ Scaringe, fondator și CEO al Rivian

Parteneriatul cuprinzător va intra în vigoare destul de repede!

Până la sfârșitul acestui an Volkswagen intenționează să investească un miliard de dolari în Rivian! Americanii, la rândul lor, vor deschide accesul la software-ul specific mașinilor electrice. Ideea este că propria divizie CARIAD a VW Group nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor. A întârziat de nenumărate ori dezvoltarea și perfecționarea software-ului. Asta a dus la probleme cu lansarea lui VW ID.3, de exemplu. Astfel, experiența Rivian va fi foarte utilă pentru constructorul german.

De cealaltă parte, Rivian se confruntă în prezent cu dificultăți financiare grave și are nevoie urgentă de noi investiții. Dacă totul va merge conform planului, acordul presupune investiții suplimentare de 4 miliarde de dolari din partea germanilor. Ca urmare, Rivian ar putea deveni principalul dezvoltator de software nu numai pentru modelele sale, ci și pentru toate mașinile electrice ale concernului VW!

În viitor, vor apărea platformele electrice de generație următoare, ceea ce înseamnă creșterea producției nu numai a mașinilor electrice, ci și a componentelor acestora. De exemplu, nu se exclude că modelele mărcii reînviate Scout ar putea fi înrudite cu cele ale Rivian. Iar noile Rivian R2 și R3 să folosească platforme germane.

Astfel, strategia globală privind automobilele electrice a Grupului Volkswagen este clar trasată: pentru fiecare piață majoră există un partener local care înțelege specificul local. În China, Xpeng a devenit un astfel de partener. Dar pentru America a fost ales acum Rivian, ale cărui acțiuni au crescut cu 50% după ultimul anunț!

Cmentariile sunt închise