(video) Premieră-surpriză: Noile Rivian R3 și R3X vor fi, de asemenea, valabile în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tânărul producător american de mașini electrice, Rivian, a prezentat aseară nu o mașină, ci trei în total! Dacă noul Rivian R2 a fost anunțat din timp printr-o campanie de teasere, noile modele R3 sunt o surpriză!

Însă cel mai important este că atât R2, cât și R3, vor fi disponibile oficial de cumpărat și în regiunea noastră!

Ce este Rivian R2?

  • Rămân devotate conceptului general de vehicule pentru aventuri!
  • R2 și R3 sunt construite pe o nouă platformă electrică dedicată, diferită de cea folosită pe modelele superioare R1T și R1S.
  • Dacă R2 este numit un SUV de dimensiuni medii, R3 este numit un crossover de dimensiuni medii. Detalii despre R3 sunt la moment mult mai puțin decât despre R2.
    • Pentru comparație, dacă R3 are un ampatament de 2.935 mm, R2 are unul de 2.799 mm. Cel mai nou Skoda Kodiaq are un ampatament de 2.791 mm.

R3X este o variantă de performanță a lui R3 care oferă abilități și mai dinamice atât pe șosea, cât și pe teren accidentat. Se va remarca printr-o gardă la sol mai mare, roți și bare de protecție diferite, precum și accente unice în două tonuri.

  • Designul exterior și interior al modelului R3 este primit și imediat recunoscut. R3 demonstrează și scalabilitatea mărcii Rivian în funcție de diferiți factori de formă.
    • R3 are un design în stil hatchback. Maximizează spațiul, păstrând în același timp o siluetă sportivă și atletică.
    • Cu un accent extrem pe spațiul pentru picioarele pasagerilor din spate, chiar și călătoriile lungi în R2/R3 sunt confortabile.
    • Cu scaunele rabatabile complet plate, spațiile pentru bagaje din portbagaj și frunk, dar și nișele din habitaclu, există spațiu pentru toată lumea și toate echipamentele lor.
    • Noul volan Rivian are comenzi haptice integrate.
    • Materialele echilibrează durabilitatea și calitatea cu textile și finisaje ușor de curățat.
  • R2 și R3 vor avea două dimensiuni ale bateriei. Pachetul mai mare va propune peste 480 de km autonomie. De asemenea, cel mai puternic setup al sistemului de propulsie va asigura 0-97 km/h în mai puțin de 3.0 secunde.
  • Dacă prețul de start pentru R2 a fost anunțat de aproximativ 45.000 de dolari, atunci R3 va fi corespunzător mai ieftin, făcând vehiculele Rivian mai accesibile pentru mai mulți oameni. Echipele de dezvoltare s-au concentrat intens pe costuri prin producție, inovație în design și dezvoltare robustă a lanțului de aprovizionare.
  • Livrările R3 și R3X vor începe după R2, adică din 2026. Modelele R2, R3, R3X vor fi disponibile la nivel internațional după lansarea lor în America de Nord.

Platformă complet nouă

Dezvoltate pentru a oferi performanțe, autonomie și eficiență în raport cu prețurile, noile R2 și R3 au fost construite pe o platformă de vehicule de dimensiuni medii complet nouă. Aceasta are un număr mai mic de părți componente datorită designului inteligent.

Utilizează piese turnate sub presiune înaltă, o unitate structurală de baterii a cărei parte superioară servește și drept podea, dar și sisteme de ambalare care reduc dramatic complexitatea. R2 și R3 utilizează, de asemenea, un Rivian drive unit platform și arhitectura de rețea dezvoltată intern, alături de calculatoare și software. Actualizări frecvente de software sunt garantate pentru o perioadă îndelungată.

Platforma permite trei configurații: cu un singur motor (RWD), cu două motoare (AWD) și cu trei motoare (AWD, două în spate și unul în față). Bateria structurală utilizează o celulă de format 4695 complet nouă, mai bună la capitolul densitate și putere.

Mașinile sunt pregătite pentru încărcare rapidă DC. În funcție de piață vor fi dotate cu un conector NACS sau CCS pentru a asigura o încărcare 10-80% în mai puțin de 30 de minute.

De asemenea, mașinile sunt pregătite pentru condus semi autonom. Vor avea până la 11 camere, cinci radare și o platformă de calcul mai puternică decât există pe R1T/R1S.

Noua platformă Rivian
Noua platformă Rivian

Producția modelului R2 va fi lansată la actuala fabrică din Normal, Illinois, care va fi extinsă pentru a-i crește capacitatea până la 215.000 de vehicule pe an. În același timp, se construiește o alta în statul american Georgia pentru a extinde producția de modele R2/R3.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise