Taxa vamală de 100%, insuficientă? Americanii se gândesc să interzică importul de mașini electrice din China

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

SUA ar putea impune o interdicție completă asupra importurilor de mașini electrice din China și nu numai. O astfel de decizie ar putea fi luată în interesul securității naționale.

Ideea a fost enunțată de secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo, în cadrul unei audieri în Camera Reprezentanților a Congresului, scrie South China Morning Post.

Camera Reprezentanților a organizat audieri miercuri cu privire la mai multe propuneri referitoare la comerțul cu China, inclusiv posibile restricții care:

  • ar putea limita vehiculele electrice chinezești pe străzile din SUA și dronele,
  • ar putea bloca semiconductorii și componentele chinezești de pe piața americană,
  • ar putea impune taxe navelor fabricate în China, care doresc să andocheze în porturile americane.

Autoritățile sunt îngrijorate de faptul că datele provenite de la mașinile electrice chineze, conduse de americani, prelucrate cu ajutorul inteligenței artificiale, vor ajunge la forțele armate ale Chinei

Partea americană consideră că astfel de informații nu ar trebui să fie divulgate în afara Statelor Unite din motive de securitate. Departamentul său intenționează să implementeze reglementări privind vehiculele electrice din China privind colectarea datelor și problemele de confidențialitate.

Ea a mai spus că departamentul analizează comentariile publice cu privire la riscurile de securitate ale vehiculelor conectate, pentru a înțelege capacitatea mașinilor de a comunica cu sisteme externe, inclusiv captarea datelor sau capacitatea de la distanță de a dezactiva sau manipula alte vehicule.

Ieșirea din această situație poate fi prin intervenția în software-ul mașinilor electrice din China, fie interzicerea lor completă pe teritoriul SUA. O decizie ar putea fi luată până la sfârșitul anului curent.

Gina Raimondo a mai făcut o precizare importantă. China are impuse deja restricții similare mașinilor electrice americane! Acestea nu pot fi utilizate în apropierea obiectivelor strategice, aeroporturilor și spitalelor. Semn că acestea tot spionează?…

Amintim că anterior SUA au impus taxe de import de 100% pentru mașinile electrice din China. Unul dintre motivele enunțate: statul chinez acordă subvenţii pentru a inunda piaţa americană de vehicule electrice. În replică, chinezii nu pot înțelege cum nici 15.000 de mașini electrice importate în 2023 în SUA ar putea inunda piața sa.

Cmentariile sunt închise