(foto) În România s-a produs prima anvelopă la prima fabrică din industrie cu zero emisii de CO2

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Nokian Tyres anunță că a produs, pe 1 iulie, prima anvelopă în noua sa fabrică pe care o construiește în Oradea, România. Producția la scară comercială va începe, în prima parte a anului 2025, iar după inaugurare, fabrica Nokian Tyres din Oradea va scrie istorie în calitate de prima unitate de producție din industria anvelopelor cu zero emisii de CO2!

Compania Nokian Tyres anunță că a produs, pe 1 iulie, prima anvelopă în noua sa fabrică pe care o construiește în Oradea, România.

Construcția fabricii a început în mai 2023. Încă de anul trecut se derulează și o campanie de recrutare pentru formarea echipei locale. În 2023 și 2024 au fost selectați atât candidați pentru zona de producție, cât și pentru roluri administrative și de conducere. Pe nokiantyres.ro mai sunt valabile câteva locuri de muncă.

Echipa de lansare, formată din 60 de specialiști, coordonează creșterea etapizată a capacității de producție și a beneficiat de un stagiu de formare la fabrica Nokian Tyres din Finlanda, pe parcursul primăverii. În total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajați.

Prima anvelopă produsă în fabrica Nokian Tyres din Oradea este Snowproof 2 – o anvelopă de iarnă fără crampoane, special concepută pentru șoferii de autoturisme din Europa Centrală

„Odată cu prima anvelopă realizată aici, am avut ocazia de a testa capacitatea de producție din noua fabrică și totul decurge conform planului. La rândul lor, membrii echipei au parcurs cu succes stagiul de practică din Finlanda și au acum toate informațiile necesare pentru a putea produce anvelope premium la fel ca în celelalte fabrici ale noastre: fără compromisuri.

Nokian Tyres a inventat anvelopa de iarnă în 1934. Nu puteam sărbători mai frumos aniversarea celor 90 de ani de la acest moment, decât fabricând unul dintre produsele noastre emblematice, în cea mai nouă fabrică a noastră. Scopul nostru este să facem lumea mai sigură reinventând continuu anvelopele și modul în care acestea sunt realizate. Așa am procedat de-a lungul anilor, anvelopă cu anvelopă și așa vom face și în fabrica din Oradea.”

Susanna Tusa, director general și vicepreședinte al Nokian Tyres Romania Operations
Compania Nokian Tyres anunță că a produs, pe 1 iulie, prima anvelopă în noua sa fabrică pe care o construiește în Oradea, România.

După ce va deveni operațională, fabrica va avea o capacitate anuală de producție de 6 milioane de anvelope. Suprafața totală construită este de aproximativ 100.000 m2. Valoarea investiției se ridică la 650 de milioane de euro.

Anvelopele produse în Oradea vor fi comercializate în principal în Europa Centrală, grație localizării strategice.

Compania mai are active în prezent două fabrici: în SUA și Finlanda. Platforma din România vine drept o înlocuire regională a celei vândute din Federația Rusă.

Cmentariile sunt închise