(video) Chinezii și-au construit și deschis al doilea cel mai mare complex pod-tunel din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

China a finalizat unul dintre cele mai ambițioase proiecte din istorie și a inaugurat oficial legătura Shenzhen–Zhongshan din sudul Chinei. Este un complex de infrastructură cu o lungime totală de 49.7 km, care conectează cele două mari orașe.

”Autostrada” pod-tunel este proiectată să reducă timpul de călătorie de la două ore la 30 de minute, dar acesta este departe de a fi singurul obiectiv.

Proiectul realizat în șapte ani, cu o durată de viață de 100 de ani, a costat statul chinez 6.7 miliarde de dolari. Însă complexul nu este cel mai impunător din lume. Această onoare îi revine vecinului său, care se află la 32 km distanță (la sud) și are o lungime totală de 55 km (trei benzi per sens). Dar și noua construcție are cu ce se lăuda.

Proiectul constă dintr-un tunel de 6.7 km (cu tavan care imită cerul) care începe din Shenzhen și 19 secțiuni de poduri care însumează 43 km. Cea mai lungă secțiune continuă de pod este de aproximativ 22.5 km, din care aproximativ 15.5 km se întinde deasupra mării. Există patru benzi în fiecare direcție, viteza maximă fiind limitată la 100 km/h.

”Autostrada” pod-tunel din sudul Chinei este proiectată să reducă timpul de călătorie de la două ore la 30 de minute.

Partea cheie a complexului e unul dintre cele mai lungi 12 poduri suspendate din lume

Gigantul pod suspendat Lingdingyang este una dintre cele mai înalte traversări portuare la nivelul oceanului din lume, cu un tablier de oțel care se ridică la 90 de metri deasupra apei. Lățimea podului este de 41.2 metri, iar turnurile care îl susțin au 270 de metri înălțime. Distanța dintre cele două turnuri este de 1666 metri. Prin urmare, este considerat cel mai mare pod suspendat marin din lume cu tehnologie de grinzi din oțel.

Tunelul maritim, cu o lățime de 46 metri și o lungime de 6.7 km, preia titlul de cel mai lung și mai lat tunel subacvatic din lume, care e realizat din țevi de beton armat cu o carcasă de oțel. Tunelul din mijloc trece între două insule artificiale, cu poduri care leagă fiecare insulă de oraș pe acea parte.

Există, de asemenea, un record neobișnuit. Muncitorii au reușit să aștearnă peste 22.600 m2 de asfalt într-o singură zi. Suprafața e comparabilă cu 50 de terenuri de baschet.

”Autostrada” pod-tunel din sudul Chinei este proiectată să reducă timpul de călătorie de la două ore la 30 de minute.

Legătura Shenzhen-Zhongshan a stabilit 10 noi recorduri mondiale:

  • Cea mai mare deschidere pentru un pod suspendat complet offshore cu grinzi de oțel – 1666 metri;
  • Cea mai înaltă punte de pod – 91 metri;
  • Cea mai mare trecere de navigație pe sub un pod maritim;
  • Cea mai mare ancoră de pod suspendat – 344.000 m3 de beton;
  • Cea mai mare viteză de testare a rezistenței la vânt pentru un pod suspendat – 83.7 m/s;
  • Cel mai mare tablier de pod din oțel cu pavaj din asfalt epoxidic turnat la cald – 378.800 m2;
  • Cel mai lung tunel cu tuburi imersate cu două sensuri și opt benzi – 5035 m;
  • Cel mai lat tunel subacvatic cu tuburi imersate din oțel și beton – până la 55.6 m;
  • Cel mai mare volum unic turnat pentru un tub imersat cu cochilie de oțel folosind beton autocompactant (29.000 m3 per secțiune de tub);
  • Cel mai lat opritor de apă în formă de M pliabil în mod repetat, folosit în îmbinarea finală a unui tunel cu tub imersat – 3 m.

De asemenea, se întâmplă să fie primul nod subacvatic de legătură între o autostradă rutieră și un aeroport din lume.

Pe lângă toate acestea, tunelul include câteva caracteristici de siguranță interesante, inclusiv noi sisteme de stingere a incendiilor și de evacuare a fumului

O echipă formată din 14 roboți patrulează în permanență tunelul, monitorizând conductele și cablurile care asigură buna funcționare a sistemului. Pot chiar să observe eventuale accidente de circulație.

Dacă se întâmplă vreo abatere de la normal, roboții pot dirija traficul prin intermediul difuzoarelor încorporate și pot filma scena, transmițând-o la un centru de control de la distanță. Luminile de pe pereți dispun, de asemenea, de sisteme luminoase cu coduri de culori.

Când totul este în regulă, acestea sunt verzi, dar în caz de urgență devin roșii. Ele pot chiar să treacă progresiv de la galben la verde pentru a ghida oamenii în direcția corectă în timpul unei evacuări.

Vezi și: (video) Incredibil cât costă! Cel mai scump loc de parcare din lume se află în Hong Kong

Cmentariile sunt închise