Mazda spune pe față că noul CX-50 Hybrid folosește un sistem THS

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Divizia americană a Mazda a prezentat un set de modernizări pentru modelul CX-50 din gama anului 2025. În plus față de actualizările minore tradiționale și revizuirea echipărilor, în sfârșit, în al patrulea an de producție, a primit o motorizare hibridă care a fost promisă din start. Deși modelul chinez a devenit hibrid din toamna lui 2023.

Interesant este că Mazda nu a introdus vreo unitate de propulsie proprie, ci spune pe față că a împrumutat-o de la Toyota

Amintim că aceste două companii fac o echipă de mult timp, iar Toyota deține chiar și 5.1% din acțiunile Mazda. Unde mai pui că au fabrica Mazda Toyota Manufacturing din Alabama, unde este produs și CX-50.

Până acum, CX-50 a fost și rămâne un produs original Mazda, echipat cu propriile motoare din seria Skyactiv-G. Noul CX-50 Hybrid este echipat cu Toyota Hybrid System (THS), iar Mazda nu a inventat propria sa denumire pentru a ascunde cumva asta, indicând onest și direct originea.

Astfel, din punct de vedere tehnic, Mazda CX-50 Hybrid imită cel mai nou Toyota RAV4 Hybrid. Are sub capotă benzinarul natural aspirat A25D-FXS de 2.5 litri, un variator electromecanic și trei motoare electrice. Un electromotor funcționează drept generator, al doilea se implică în mișcarea roților frontale, iar al treilea posterior asigură AWD. Puterea maximă a sistemului – 222 CP și 220 Nm.

Pentru comparație, motorizarea de bază cu benzinar natural aspirat Skyactiv-G 2.5 (190 CP/250 Nm) și o cutie automată cu șase trepte. Consumul de combustibil al hibridului este cu aproape 40% mai mic: 6.2 litri la sută. Alternativă rămâne și un benzinar turbo Skyactiv-G 2.5T (230 CP/420 Nm).

Pentru noul CX-50 Hybrid sunt pregătite noi culori pentru caroserie, ornamente interioare roșii speciale și jante noi de 19 inchi. În SUA, vânzările de crossovere hibride Mazda CX-50 vor începe din toamnă. O astfel de versiune va costa de la 34.000 de dolari.

Vezi și: (foto) Mazda scoate la vânzare noul CX-50 Meridian Edition, versiune pregătită pentru escapade în off-road

Cmentariile sunt închise