(video) No comment: Un șofer, tras pe dreapta de o mașină cu girofar pentru a i se cere o ”vizitkă”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Abuz de serviciu în toată regula? Imagini virale au apărut în spațiul online, acestea arătând cum șoferul unei mașini cu girofar și inscripția Servicii Pază a MAI a tras pe dreapta un ”muritor de rând”. Data și locul evenimentului nu se cunosc exact.

Cert însă este ce a urmat după oprire. Angajatul MAI, în timpul orelor de serviciu, s-a apropiat să ceară o… carte de vizită! Pulsmedia.md crede că bărbatul în uniformă s-ar fi arătat interesat de publicitatea de pe mașina oprită.

VIDEO: pulsmedia.md

Amintim că, potrivit celei mai actuale ediții a RCR, conducătorul de vehicul este obligat să oprească imediat vehiculul doar la semnalul:

  • agentului de circulație (poliţistul, agentul de cale ferată, angajatul serviciilor de întreţinere a drumurilor, persoana de gardă la bacul de transbordare);
  • polițistului;
  • membrului echipei mobile a Poliţiei de Frontieră;
  • ofiţerului echipei mobile a Serviciului Vamal;
  • nevăzătorului care traversează strada în orice loc (la semnul dat prin ridicarea bastonului alb);
  • colaboratorilor abilitați cu funcţii de control în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

Conform MAI, Instituția Publică „Servicii Pază” are angajați civili, fără statut special (de polițiști, de exemplu). Aceștia activează în baza unui contract de muncă individual.

Vezi și: (foto) Mașinile, de care unor şoferi moldoveni le este frică mai mult decât de cele ale poliţiei, au primit girofaruri

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise