Bentley a dezvăluit modul în care Batur iluminează asfaltul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bentley s-a pornit serios în abordarea unui domeniu prea puțin explorat în lumea automobilelor ultra-luxoase: iluminarea personalizată, dinamică.

Bentley Batur

Bentley a lansat modelul special fabricat manual Batur în 2022 și plănuiește să-l producă în 18 exemplare. Acestea vor costa peste două milioane de dolari bucata și se zvonește că toate exemplarele au fost deja vândute. Prin urmare, marca britanică a început să expună câte puțin din tehnologiile superluxosului GT.

La deschiderea portierelor, acestea proiectează pe asfalt o animație creată din lumină. Multitudinea de puncte și de linii ce creează imaginea de pe jos însă este rodul unei tehnologii speciale. Aceasta a mai fost folosită de alți constructori pentru faruri. Cu toate acestea, nu a fost realizată la un asemenea nivel de detalii. Implicit, cei de la Bentley au trebuit să adapteze tehnologiile și să le insereze într-un proiector mult mai mic.

Tehnologii pentru Bentley

Noua tehnologie permite utilizatorului să-și personalizeze animația care să-l întâmpine la mașină. Pentru a crea acel desen, Bentley a făcut apel la tehnologia DLP (Digital Light Processing), dar îmbunătățită. Sistemul de proiecție care face posibil acest lucru utilizează trei surse de lumină colorate care proiectează prin cinci lentile diferite și două prisme într-un dispozitiv digital cu micro-oglindă de 8mm2 (Digital Micromirror Device – DMD). Semnalul luminos este apoi focalizat prin alte cinci lentile, afișând animația pe asfalt la deschiderea ușilor.

Iliminare specială de la Bentley

DMD-ul conține de asemenea și 415.800 de micro-oglinzi. Prin mișcarea orientarea acestora se produce o imagine în mișcare. Oglinzile sunt realizate din aluminiu și au o lățime de 16 microni, adică a cincea parte din diametrul firului de păr. Cu alte cuvinte, Bentley n-a despicat firul în patru ci în cinci. Sistemul de orientare este de asemenea foarte mic și, prin urmare, are inerții foarte scăzute. Fiecare oglindă creează un pixel pe asfalt.

Astfel, proprietarii de Bentley Batur nu vor mai trebui să aibă aceeași grafică de întâmpinare ca toți ceilalți. Nu știm exact dacă vor putea proiecta pe jos silueta unui Rolls-Royce Arcadia Droptail de zeci de milioane de dolari, nu doar de 2.1 cât costă Batur. Așteptăm momentul în care și alți producători vor putea oferi astfel de opționale pentru autoturismele lor. Se știe că, odată creată o tehnologie de top, în câțiva ani ajunge și la modele mai comune.

Imagine în mișcare produsă de DMD-urile Bentley

Un Bentley de 740 CP

Bentley Batur este cel mai puternic Bentley pe care deja mulți nu și-l mai pot permite, pentru că s-au vândut toate. A fost prezentat la Pebble Beach în 2022 și este construit manual. Constructorul britanic a realizat manual caroseria dar a folosit platforma tehnică de la Continental GT. Motorul său W12 cu volum de 6.0 litri dezvoltă 740 CP și un cuplu maxim de 1.000 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte și două discuri de ambreiaj.

Chiar dacă cele 18 exemplare ale exclusivistului model britanic s-au vândut, tehnologiile realizate pentru Bentley Batur vor fi utilizate pe alte modele viitoare ale mărcii britanice. Doar că, cel mai probabil, vor constitui puncte de atracție pentru electromobilele care nu vor putea atrage prin sunetul grav al unui motor cu 12 cilindri.

Cmentariile sunt închise