(video) Cel mai avansat robot umanoid din lume, disponibil în prezent pe piaţă, testat cu succes de BMW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW Group explorează pentru prima dată utilizarea roboţilor umanoizi în producţie. În timpul unei probe care a durat câteva săptămâni la uzina BMW Group din Spartanburg, cel mai recent robot umanoid, Figure 02, de la compania californiană Figure a introdus cu succes părţi din tablă în dispozitive specifice, care au fost apoi asamblate ca parte a şasiului. Robotul trebuie să fie deosebit de abil pentru a finaliza această etapă de producţie.

În acelaşi timp, utilizarea unui robot poate scuti angajaţii de a fi nevoiţi să îndeplinească sarcini incomode şi obositoare din punct de vedere ergonomic. Împreună cu Figure, BMW Group testează şi evaluează în prezent modul în care roboţii umanoizi pot fi utilizaţi în siguranţă în producţia de automobile.

Cu BMW iFACTORY, viziunea pentru producţia viitorului, BMW Group este mereu în căutarea de noi tehnologii. Eficienţa, digitalizarea şi dezvoltarea durabilă sunt esenţiale pentru realizarea acestei viziuni.

În timpul testului, BMW Group a dobândit cunoştinţe valoroase despre cerinţele care trebuie îndeplinite pentru a putea integra aşa-numiţii roboţi multifuncţionali într-un sistem de producţie existent. Aceasta include modul în care roboţii umanoizi comunică cu sistemul în condiţii reale.

După prima utilizare în producţia de automobile, specialiştii BMW Group şi Figure colaborează pentru a pregăti Figure pentru viitoare aplicaţii în producţie şi continuă să dezvolte roboţi, pe baza concluziilor.

„Evoluţiile în domeniul roboticii sunt foarte promiţătoare. Cu o operaţiune de testare timpurie, determinăm acum posibile aplicaţii pentru roboţii umanoizi în producţie. Dorim să însoţim această tehnologie de la dezvoltare până la industrializare.”

Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG, responsabil Producţie

Figure 02 întruchipează cele mai recente progrese tehnologice în robotică

Potrivit companiei din California, Figure 02 este cel mai avansat robot umanoid din lume disponibil în prezent pe piaţă. Combinaţia dintre mobilitatea bipedă şi dexteritatea avansată înseamnă că Figure 02 este ideal pentru utilizarea în zonele cu procese fizice solicitante, nesigure sau repetitive, îmbunătăţind astfel ergonomia şi siguranţa pentru angajaţi.

Figure 02 se mândreşte cu o putere de procesare de trei ori mai mare decât predecesorul său, o comunicare vocală mai bună, camere, microfoane şi senzori mai performante, o baterie de înaltă performanţă. Mai dispune de mâini la scară umană de a patra generaţie, cu 16 grade de libertate per mână şi o putere echivalentă umană.

„Suntem încântaţi să dezvăluim Figure 02, robotul umanoid de a doua generaţie, care a finalizat recent testele cu succes la uzina BMW Group din Spartanburg. Figure 02 are progrese tehnice semnificative, care îi permit robotului să realizeze o gamă largă de sarcini complexe în mod complet autonom.”

Brett Adcock, fondator şi director executiv al Figure

Robotul este capabil să execute în totalitate autonom sarcini umane și cu două mâini care necesită manipulare variată și dinamică, prindere complexă și coordonare a ambelor mâini la unison. Este capabil să plaseze diverse piese complexe cu o precizie măsurată în milimetri și poate merge dinamic
valorificând eficiența designului robotului.

În prezent, nu există roboți Figure Al la uzina americană și nu există un calendar definit pentru startul utilizării lor. BMW Group va continuă să lucreze cu Figure pentru captarea datelor și capacitățile de antrenament pentru roboții Figure02.

Vezi și: (video) Tesla a dezvăluit Optimus Gen 2 – robotul umanoid care poate acum lua delicat ouă cu mâinile

Cmentariile sunt închise