(P) VinOpera – În TOP 5 Evenimente Internaționale de Vin și Gastronomie

Articol de: Castel Mimi Wine Resort

Vino să sărbătorești arta, muzica și vinul la VinOpera 2024, organizat de Fundația “Constantin Mimi”. Acest eveniment, recunoscut ca fiind în top 5 la nivel mondial pentru vin și gastronomie, transformă Castel Mimi într-o gazdă de excepție, unde fiecare notă muzicală și fiecare pahar de vin îți vor rămâne în amintire.

În acest an, la cea de-a VII-a ediție, ne mândrim să vă prezentăm o gală de soliști cu renume internațional precum:

  • Elena Moșuc – o soprană valoroasă a lumii și câștigătoarea „Oscar della Lirica”, cea mai prestigioasă distincție internațională în muzica de operă; 
  • Andrei Jilihovschi – un talentat bariton din țară cunoscut pentru performanțele sale remarcabile în operă, care a evoluat pe cele mai prestigioase scene ale lumii, precum Metropolitan Opera din New York, Royal Opera House din Londra și Teatrul Bolshoi din Moscova; 
  • Mariana Bulicanu – solistă la Opera de Stat din Craiova și câștigătoarea Trofeului Concursului Internațional „Maria Bieșu”; 
  • Alin Stoica – un tenor român cu o voce colosală, câștigătorul premiului “Matei Brâncoveanu” pentru merite deosebite în muzică și al premiului “Luciano Pavarotti”;
  • Și, nu în ultimul rând, direct din Spania, tenorul liric David Baños, câștigătorul premiului I la concursul internațional de canto de la Logroño, alături de dansatorii de excepție ai clubului de dans “Codreanca”, ce au fermecat publicul pe cele mai prestigioase scene ale lumii, onorând cu prezența sa și scena de la VinOpera la Castel Mimi Wine Resort.

Sub bagheta talentatului Dumitru Cârciumaru, veți călători prin capodoperele lui Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Wolfgang Amadeus Mozart și veți fi încântați la final de opera muzicală a maestrului Eugen Doga, care ne fascinează mereu prin creațiile sale atemporale.

Îmbrăcați în cele mai elegante ținute și martori ai unui apus de soare spectaculos, veți savura fiecare înghițitură din vinul clasic Castel Mimi ca pe o poezie a gustului, testând și alte vinuri veritabile ale acestui plai, într-un Vernisaj al vinului acompaniat de GentleQuArt quartet.

La Castel Mimi Wine Resort, luxul și excelența se întâlnesc într-o simfonie perfectă!
Fiecare oaspete va fi primit cu căldură și ospitalitate, indiferent de tipul de bilet procurat.

Tipuri de Bilete și prețuri:

Bilet 3000 lei per persoană (include beneficii):

  • Exclusive Welcome zone cu degustare selectă de vin Castel Mimi și gustări la Bufet suedez
  • Acces la concertul de Gală VinOpera cu poziționare ultracentrală în rândul spectatorilor, conform biletului procurat
  • La plecare, o sticlă de spumant cadou (9 Muses, Castel Mimi)
  • Acces la degustări de vin la Vernisajul Vinului micilor producători
  • Cafea Julius Meinl
  • Discount la o selecție de vinuri Castel Mimi

Biletele de 1750 lei, 1250 lei și 1000 lei se diferențiază prin amplasarea locului în sala de spectacol și toate includ:

  • Welcome Drink (un pahar de vin Castel Mimi, seria clasică)
  • Acces la concertul de Gală Vinopera, în rândul spectatorilor, conform biletului procurat
  • Acces la degustări de vin la Vernisajul Vinului micilor producători
  • Cafea Julius Meinl
  • Discount la o selecție de vinuri Castel Mimi

Bilet ”Cina la Balcon” – 2500 lei per persoană (intrare începând cu ora 18:00). Mai include:

  • Acces la concertul de Gală VinOpera de la balcon, fără loc pe scaun în rândul spectatorilor
  • Acces la degustări de vin la Vernisajul Vinului micilor producători
  • Cafea Julius Meinl
  • Discount la o selecție de vinuri Castel Mimi

Nota: Meniul va fi afișat pe 19 august 2024. Detalii la nr. +37362001893

La eveniment vom avea deschis și Opera Bufet contra cost suplimentar!

DRESS CODE: ținute de seară.

Trenul Vinului

Orarul cursei de tren pentru ”VinOpera la Castel Mimi” este următorul:
Din Chișinău, 6 septembrie, ora 18:00 (Gara Feroviară, Strada Piața Gării 1, mun. Chișinău)
De la Castel Mimi, 6 septembrie, ora 22:30​


Pe 14 și 15 septembrie 2024, Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA va continua cu două concerte de muzică clasică gratuite în inima satului Telița, un loc pitoresc pe malul râului Nistru și în satul Bulboaca, în scuarul Gării, atestat drept un monument istoric.

Concertele gratuite vor include și ele degustări de vin, un atelier meșteșugăresc, iar pe scenă vom avea un proiect nou, creat special pentru festival împreună cu Select Cvartet, soliștii Tatiana Costiuc (soprană) și Igor Țurcan (tenor), sub bagheta maestrului Mihail Agafiță, prim Dirijor al Filarmonicii Naționale din Chișinău.


Proiectul „Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA” este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău”, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, și este organizat de Fundația „Constantin Mimi” în colaborare cu Castel Mimi Wine Resort.

Fundația „Constantin Mimi” susține proiectele de promovare a valorilor și tradițiilor autentice naționale, proiecte de cercetare și dezvoltare culturală, economică, antreprenorială și socială, proiecte de educație și formare, proiecte de sporire a capitalului uman, precum și de creștere a competitivității și de suport a acțiunilor de dezvoltare durabilă din diverse domenii.

Vă așteptăm cu drag la Castel Mimi Wine Resort, în universul etern al vinului și muzicii!

Doar la Festivalul Internațional de muzică clasică Vinopera veți crea amintiri de neprețuit într-o atmosferă ce îmbină, într-un mod absolut remarcabil, arta, cultura, faptele bune și excelența!

P.

Cmentariile sunt închise