PG: Șoferul care a scăpat cu viață în urma tragediei de lângă Codreanca nu trebuia să fie atunci pe drumuri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu referire la tragicul accident produs la 10 august 2024, lângă localitatea Codreanca din raionul Strășeni, urmare a căruia cinci persoane au decedat, iar altele se află în stare gravă la spital, Procuratura Generală face un anunț, pe lângă o serie de precizări.

Cu referire la tragicul accident produs la 10 august 2024, lângă localitatea Codreanca, Procuratura Generală vine cu un anunț.
Învinuitul ar fi Radu Jalbă, originar din Chișinău; FOTO: pulsmedia.md

Pe caz a fost inițiată o cauză penală, pe faptul încălcării regulilor de securitate a circulației, de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a dus la decesul mai multor persoane – art.264 alin.(5) din Codul Penal. Este o crimă ce prevede până la 10 ani de închisoare și anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Învinuitul, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut. Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni au înaintat un demers de aplicare a măsurii preventive – 30 de zile de arest.

Mai mult, conducătorul mijlocului de transport, care este învinuit de comiterea infracțiunii, se afla la volanul automobilului fără a deține permis de conducere. Actul a fost ridicat provizoriu chiar la 15 iulie 2024, urmare a demersului procurorilor de la Oficiul Botanica al Procuraturii mun. Chișinău.

În context, făptuitorul momentan este cercetat și într-o altă cauză penală, intentată la 3 iulie 2024, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica. Cu câteva zile mai devreme, pe 29 iunie, fusese prins în trafic în stare de ebrietate cu grad avansat.

Învinuitul nu este la prima abatere de ordin penal. Anterior acesta a fost condamnat pentru furt în anul 2022 și jaf în anul 2023. Din câte se pare, în ambele cazuri a scăpat de închisoare reală, dar va scăpa și acum?…

Cmentariile sunt închise