(video) Zeekr a anunțat Golden Battery 2. Se poate încărca 10-80% în 10.5 minute

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bateriile modernizate de la Zeekr suportă acum o încărcare ultra-rapidă cu o rată de 5.5C. Aceasta permite vehiculelor să se încarce de la 10 la 80% în doar 10.5 minute!

Noul record al vitezei de încărcare a fost atins cu un sedan 007 (suportă încărcare de până la 500 kW), echipat cu noua baterie LFP (litiu-fier-fosfat) și conectat la terminalul de încărcare Zeekr V3 (care poate pompa energie cu până la 800 kW).

Amintim în context: Rata C este unitatea utilizată de experții în baterii pentru a măsura viteza cu care o baterie este încărcată sau descărcată complet. De exemplu, încărcarea la o rată de 1C înseamnă că bateria este încărcată de la 0-100% într-o oră. O rată mai mare de 1C înseamnă o încărcare mai rapidă; de exemplu, o rată 3C este de trei ori mai rapidă, deci o încărcare completă în 20 de minute. De asemenea, o rată C mai mică înseamnă o încărcare mai lentă: C/5 (sau 0.2C) ar fi de cinci ori mai lent decât 1C, ceea ce înseamnă o încărcare de cinci ore.

Datorită materialelor optimizate și tehnologiei îmbunătățite, viteza este mai mare decât cea obținută de bateriile NMC (nichel-cobalt-mangan) existente, reprezentând noua realizare a echipei interne de cercetare și dezvoltare în domeniul e-powertrain.

De asemenea, datorită sistemului modernizat de gestionare a bateriilor (BMS), experiența de încărcare a vehiculului rămâne stabilă și rapidă chiar și în condiții de mediu dificile. La temperaturi de până la -10 grade Celsius, vehiculele se încarcă de la 10 la 80% în doar 30 de minute, asigurând utilizatorilor o performanță de încărcare rapidă și fiabilă.

FOTO: Zeekr

Deja disponibilă de comandat!

Sedanul Zeekr 007 din gama anului 2025 va fi disponibil în continuare, în China, cu două tipuri de baterii. CATL Qilin de 100 kWh pentru autonomie sporită (până la 870 km CLTC) suportă o rată de încărcare 5C. A doua baterie de 75 kWh (până la 688 km CLTC) este de tip Golden Battery proaspăt anunțată. Aceasta se încarcă 10-80% cu 4.5 minute mai repede decât prima generație.

Zeekr susține că a sa Golden Battery 2 este cea mai rapid încărcabilă baterie produsă în masă din lume. La rândul său, Zeekr 007 este cel mai rapid încărcabil electromobil de serie din lume.

La conferința de presă organizată recent de Zeekr s-a spus că 66% dintre cumpărătorii de 007 aleg anume bateria dezvoltată in-house. Prețul de start al unui Zeekr 007 cu noua baterie de 75 kWh este echivalentul a 26.700 de euro.

Cmentariile sunt închise