(video) Parcările publice cu plată din Chișinău: Inițial vor exista zone de test

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Proiectul Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea parcărilor publice din municipiul Chișinău a înregistrat un interes sporit din partea cetățenilor. De la demararea procedurii de consultări publice au fost recepționate peste 40 de pagini de calificări și propuneri!

Vitalie Mihalache, șeful DGMU, a precizat în cadrul ultimei ședințe operative a Primăriei că procesul verbal al audierilor a fost finalizat și că acesta va fi făcut public, împreună cu sinteza propunerilor și sugestiilor parvenite de la participanți.

Proiectul de regulament prevede divizarea zonelor, pentru care se stabilesc tarife diferențiate, cum ar fi: Centrul istoric, pentru care se propune un tarif de 20 lei/oră, Zona 2 – 15 lei/oră, Zona 3 – 10 lei/oră și Park & Ride – 5 lei/oră.

De asemenea, a fost propusă o grilă de tarife pentru diferite perioade (7 zile, 1 lună, 3 luni, 6 luni, 9 luni, 12 luni) la abonamente, care sunt opționale si nicidecum obligatorii, pentru cei ce vor să obțină un loc de parcare rezervat, dar cu precădere pentru agenții economici.

În context, șeful DGMU a precizat că tarifele pentru parcaje ar fi valabile în orele de lucru, iar după acest interval nu vor mai fi percepute plăți pentru staționarea autoturismelor, astfel că locurile vor fi disponibile gratuit.

„Inițial ne propunem să testăm proiectul prin crearea câtorva zone de parcări și parcaje, unde vor fi implementate prevederile regulamentului. La această etapă ne vom axa pe instruirea șoferilor privind modul de staționare pe zona de parcare, despre cum se aplică prevederile regulamentului și vom atenționa asupra neadmiterii încălcărilor.”

Vezi și: (video) Anterior nu s-a anunțat asta! Cine și când va putea parca totuși gratuit în centrul orașului Chișinău

Cmentariile sunt închise