(video) Hyundai Way – noua strategie pe termen mediu și lung a companiei, cu investiții de 90 de miliarde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai Motor Company a găzduit un eveniment în care a dezvăluit noua sa strategie pe termen mediu și lung – Hyundai Way (calea Hyundai). Producătorul auto a anunțat că își va spori competitivitatea în ceea ce privește vehiculele electrice (EV) și hibride, își va dezvolta tehnologiile pentru baterii și vehicule autonome și își va extinde viziunea de mobilizator de energie, răspunzând flexibil la mediul de piață cu ajutorul capacităților sale dinamice.

„În cadrul Hyundai Way, vom răspunde cu agilitate pieței datorită sistemului unic de răspuns flexibil al Hyundai. Acest lucru va asigura un leadership durabil într-un mediu de piață incert și va poziționa strategic compania pentru a crea un viitor centrat pe mobilitate și energie. Hyundai își va consolida poziția de “game changer” prin extinderea dincolo de producția de vehicule la diverse forme de mobilitate. Prin consolidarea rolului operatorilor de afaceri în domeniul energiei și prin realizarea unei societăți bazate pe hidrogen, intenționăm să ne transformăm într-o companie care poate menține poziția de lider mondial de top în era tranziției energetice.”

Jaehoon Chang, președinte și CEO al Hyundai Motor Company

Anunțuri cheie:

  • Hyundai Motor se află de ani de zile în fruntea pieței hibridelor, cu sistemul său hibrid TMED (Transmission Mounted Electric Device) proprietar. În cadrul acestei strategii, compania va extinde aplicarea sistemului său hibrid dincolo de mașinile compacte și de dimensiuni medii la vehiculele mici, mari și de lux, dublând efectiv gama sa actuală de la 7 la 14 modele. Această extindere va cuprinde nu numai vehiculele Hyundai, ci și marca Genesis, care va oferi o opțiune hibridă pentru toate modelele, cu excepția celor care sunt exclusiv electrice.
  • Compania va introduce noua generație a sistemului TMED-II. Urmează să fie integrat în vehiculele de producție începând din ianuarie 2025. Viitoarele vehicule hibride vor fi echipate cu tehnologii premium, cum ar fi frânarea regenerativă inteligentă și V2L.
  • Mizând pe unitățile de propulsie hibride moderne, Hyundai Motor își propune să crească semnificativ vânzările vehiculelor sale hibride. Până în 2028, obiectivul său este de a vinde 1.33 milioane de unități, o creștere de peste 40% a planului său de vânzări globale față de anul precedent. Compania anticipează o creștere a cererii de vehicule hibride, în special în America de Nord. De asemenea, compania își va adapta extinderea vânzărilor de vehicule hibride pentru a răspunde cererii din fiecare regiune, inclusiv Coreea și Europa.
  • Pentru a facilita acest plan ambițios, Hyundai Motor a asigurat un sistem de producție versatil și o rețea de aprovizionare cu piese de schimb, utilizând pe deplin fabricile sale globale majore și introducând modele hibride, ceea ce va duce la reducerea costurilor și la creșterea rentabilității.
  • Mașini hibride vor fi produse la Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA) din Georgia, SUA, alături de modele electrice IONIQ 5 și IONIQ 9. Această strategie va permite companiei să răspundă rapid pieței nord-americane, care se confruntă în prezent cu un deficit de aprovizionare cu hibrizi, și să îmbunătățească eficiența operațională a fabricii.
  • Ca răspuns la recenta încetinire a cererii de vehicule electrice, Hyundai Motor dezvoltă un nou sistem EREV. Va combina avantajele motoarelor cu combustie internă (ICE) și ale vehiculelor electrice. Un nou sistem unic de transmisie și electronică de putere (PT/PE) va permite tracțiunea integrală cu aplicarea a două motoare. Funcționarea lor va fi alimentată exclusiv cu energie electrică, similar EV-urilor, motorul cu ardere internă fiind utilizat doar pentru încărcarea bateriei (hibrid în serie). Autonomia combinată – peste 900 km.
  • Hyundai Motor intenționează să înceapă producția în masă a noului sistem EREV în America de Nord și China până la sfârșitul anului 2026, iar vânzările vor începe efectiv din 2027. Pe piața nord-americană, compania va lansa inițial modele SUV de clasă D sub mărcile Hyundai și Genesis pentru a satisface cererea rămasă de motoare cu combustie internă. În China, unde competitivitatea prețurilor este esențială, va fi utilizată o platformă mai simplă de segment C.
  • Compania își propune să abordeze decelerarea vehiculelor electrice prin extinderea ofertelor sale hibride și a noilor EREV și prin creșterea treptată a modelelor EV până în 2030, când se așteaptă o redresare a cererii de vehicule electrice. Hyundai Motor își propune să construiască o gamă completă de EV-uri, de la modele accesibile până la unele de lux și de înaltă performanță. Până în 2030 vor fi lansate 21 de modele pentru a oferi consumatorilor opțiuni variate.
  • Începând cu Genesis GV60 Magma Concept dezvăluit la New York în martie anul trecut, Hyundai Motor va deschide un nou capitol al luxului de înaltă performanță. Iar marca N va continua să își extindă gama de vehicule electrice.
Hyundai Motor Company a găzduit un eveniment în care a dezvăluit noua sa strategie pe termen mediu și lung - Hyundai Way.

Noi și mai bune baterii

  • Hyundai Motor intenționează să accelereze dezvoltarea bateriilor de generație următoare, inclusiv a bateriilor în stare solidă. Compania este pregătită să continue dezvoltarea în clădirea sa de cercetare a bateriilor de generație următoare, care este programată să se deschidă la Institutul de Cercetare Uiwang al Hyundai Motor la sfârșitul acestui an.
  • De asemenea, compania intenționează să aplice structura CTV (cell-to-vehicle) a bateriei, optimizată pentru companie. În structura CTV, prin integrarea bateriei și a caroseriei vehiculului, compania poate îmbunătăți integrarea și performanța bateriei, reduce piesele pentru a ușura greutatea cu 10 procente în comparație cu sistemul CTP (cell-to-pack) anterior.
  • Până în 2030, Hyundai Motor își propune nu numai să utilizeze actualele baterii NCM (nichel-cobalt-mangan) bazate pe performanță și baterii LFP (litiu-fier-fosfat) cu costuri reduse, ci și să dezvolte o baterie NCM nouă, accesibilă, pentru a oferi o gamă mai largă de soluții. Această nouă baterie entry-level va fi implementată mai întâi în modele de volum, compania anticipând o creștere a performanței bateriei cu peste 20% până în 2030, prin îmbunătățirea continuă a densității energetice a bateriei.
  • De asemenea, Hyundai Motor își îmbunătățește continuu siguranța bateriilor. Compania a aplicat deja la vehiculele sale electrice tehnologia de prediagnosticare a sistemului de gestionare a bateriilor (BMS), care detectează în timp real anomalii minore ale bateriei și alertează utilizatorul. Compania va extinde funcțiile de gestionare a duratei de viață a bateriei bazate pe modele AI și va îmbunătăți precizia tehnologiei de predicție a duratei de viață a bateriei.
  • Hyundai Motor a dezvoltat o structură de siguranță a sistemului de baterii care previne transferul de căldură între celulele bateriei, indiferent de factorul de formă al bateriei, și a aplicat continuu tehnologia îmbunătățită la vehicule. În plus, compania dezvoltă o tehnologie avansată de răcire care suprimă apariția flăcărilor în interiorul bateriei și își propune să o aplice la vehiculele produse în serie până în 2026.

Hyundai Motor face pași importanți în încercarea sa de a deveni un actor global de prim rang pe piața vehiculelor electrice

  • Până în 2030, Hyundai Motor își propune să adauge un milion de mașini capacității de producție pentru a vinde 5.55 milioane de vehicule la nivel global. Compania intenționează să conducă industria auto, extinzându-se în același timp în noi domenii de activitate și servicii. Ca parte a acestui plan, Hyundai Motor vizează vânzări de 2 milioane de vehicule electrice până în 2030.
  • Pentru a-și atinge obiectivele de vânzări, Hyundai Motor va deschide HMGMA înainte de termen, în 2024, și o fabrică dedicată EV în Ulsan până în 2026, adăugând o capacitate de producție de 500.000 de unități.
  • Pentru a-și consolida prezența pe piețele emergente în creștere rapidă, Hyundai Motor a achiziționat fabrica Pune din India, permițând crearea unui sistem de producție capabil să producă un milion de unități. De asemenea, compania intenționează să maximizeze utilizarea platformelor sale din China și Indonezia, extinzându-și în același timp în mod activ cota de piață prin intermediul asamblării de mașini prin kituri CKD (Complete Knock-Down) în Orientul Mijlociu, Asia-Pacific și alte regiuni.
  • În America de Nord, compania realizează vânzări record pentru vehiculele sale electrice și hibride prin designul superior al vehiculelor și competitivitatea prețurilor. În Europa, Hyundai Motor își extinde rețeaua de dealeri și organizația de vânzări. De asemenea, compania face progrese pe piețele emergente cheie din Orientul Mijlociu, America de Sud și Asia, prin inițiative precum construirea unei noi fabrici de producție în Arabia Saudită, regionalizarea gamei sale de produse în America de Sud și înființarea de noi birouri de vânzări în Asia. Parteneriatele cu entități precum LG Energy Solution contribuie, de asemenea, la creșterea sa globală.

În a doua parte a Hyundai Way, strategia Mobility Game Changer prezintă strategia de tranziție centrată pe software (SW) a Hyundai Motor

  • Hyundai Motor trece la un sistem de dezvoltare pentru SDV-uri prin încorporarea metodelor de dezvoltare software în dezvoltarea vehiculelor. Nucleul dezvoltării SDV include crearea de dispozitive hardware care pot colecta o varietate de date din interiorul și exteriorul vehiculului, precum și capacitatea de a controla interfața generală a vehiculului pe bază de software. Compania își propune să conecteze dispozitivele SDV cu flotele, logistica și infrastructura de transport urban, construind o infrastructură de date care poate genera, colecta și utiliza cantități mari de date în diverse domenii.
  • Utilizând AI și tehnologia digital twin, Hyundai Motor va gestiona eficient starea de funcționare în timp real a diferitelor mobilități și condițiile de trafic. Compania va îmbunătăți continuu tehnologia de securitate cibernetică pentru a dezvolta servicii conectate mai sigure și mai fiabile.
  • În plus, prin oferirea unui kit de dezvoltare software (SDK) pentru terți și a unei piețe de aplicații, numeroși dezvoltatori IT și furnizori de servicii de mobilitate vor putea dezvolta diverse servicii utilizând infrastructura de date a Hyundai Motor. Acest lucru va contribui la crearea viitorului ecosistem de mobilitate SDV, bazat pe platforma tehnologică SW a 42dot.
  • Hyundai Motor dezvoltă o arhitectură electrică-electronică zonală (E/E) bazată pe un computer de vehicul de înaltă performanță (HPVC) pentru dispozitive SDV optimizate în ceea ce privește alimentarea, controlul și comunicarea. Aplicarea unei astfel de arhitecturi poate simplifica structura complexă a vehiculului existent, reducând timpul și costurile de dezvoltare și sporind flexibilitatea modificărilor software, permițând îmbunătățirea și implementarea mai rapidă a serviciilor și funcțiilor.
  • De asemenea, compania construiește un sistem infotainment de generație următoare și un ecosistem deschis pentru a oferi un mediu de utilizare centrat pe utilizator. Pentru aceasta, Hyundai Motor introduce Android Automotive și dezvoltă un afișaj central cu diferite rapoarte, în funcție de preferințele clienților. De asemenea, își dezvoltă propriul sistem de operare deschis bazat pe Android și propria piață de aplicații auto, iar prin intermediul unei inteligențe artificiale conversaționale bazate pe un model lingvistic foarte mare, dezvoltă și îmbunătățește caracteristici care să contribuie la siguranța și confortul șoferilor în mașină.
  • În ceea ce privește experiența utilizatorului, Hyundai Motor se concentrează pe dezvoltarea cockpitului său digital, care va dispune de modele UX/UI (user experience/interface) de ultimă generație. Se așteaptă ca aceste modele să îmbunătățească interfața dintre vehicul și utilizator, făcând-o mai intuitivă și mai ușor de utilizat.
  • Începând cu prima jumătate a anului 2026, Hyundai Motor va aplica secvențial sistemul de infotainment de nouă generație bazat pe sistemul de operare auto Android (AAOS) pentru vehiculele produse în serie.
  • În a doua jumătate a anului 2026, compania intenționează să lanseze un SDV Pace Car echipat cu arhitectura electronică HPVC în curs de dezvoltare. Acesta va implementa funcții de conducere autonomă și AI mai rapide și mai stabile și va demonstra noi servicii și afaceri de mobilitate. De atunci încolo, Hyundai Motor va extinde tehnologiile software SDV full-stack la alte modele, îmbunătățind și sporind continuu experiența de conducere a modelelor Hyundai.
  • Vehiculele Hyundai Motor sunt pregătite să se transforme în mașini de învățare care se îmbunătățesc continuu prin integrarea inteligenței artificiale. Această evoluție se va baza pe datele colectate prin intermediul SDV-urilor. Integrarea nu numai că va spori funcțiile de conducere, siguranță și confort, dar va îmbunătăți și ușurința în utilizare prin actualizarea constantă a noilor servicii ale aplicațiilor. Această conexiune perfectă promite să integreze toate mișcările în viața de zi cu zi a utilizatorului, marcând un salt semnificativ în tehnologia vehiculelor și în experiența utilizatorului. Actualizările over-the-air (OTA) vor crea un ciclu virtuos de progres al SDV bazat pe date, cu îmbunătățiri ale serviciilor conectate și ale serviciilor de mobilitate.

Hyundai Motor intenționează să lanseze o afacere separată care va vinde vehicule autonome către diverse companii globale de tehnologie software pentru conducerea autonomă

  • Această nouă întreprindere va valorifica capacitățile de dezvoltare hardware și competitivitatea de producție ale companiei, bazându-se pe experiența sa în dezvoltarea vehiculelor autonome prin colaborarea cu Motional și extinderea cooperării cu liderii mondiali în domeniul conducerii autonome.
  • Prin intermediul acestor parteneriate, Hyundai Motor își propune să își consolideze capacitățile de dezvoltare și producție de vehicule autonome la cele mai înalte standarde globale. Urmează să dezvolte o platformă pentru domeniile comune esențiale în vederea punerii în aplicare a conducerii autonome de nivel 4 sau superior și intenționează să furnizeze această platformă pentru vehicule autonome societăților globale de dezvoltare de software pentru conducerea autonomă.
  • În cele din urmă, Hyundai Motor va continua să promoveze extinderea activității utilizând platforma securizată pentru vehicule autonome, sporindu-și continuu capacitățile de conducere autonomă și asigurându-și profiturile. Compania își va extinde prezența globală centrată pe tehnologia de conducere autonomă Motional.
  • Prin operarea în regiunea Americii de Nord folosind platforma robotaxi de a doua generație bazată pe IONIQ 5, Hyundai Motor își va consolida experiența în operarea afacerilor și capacitățile tehnologice. Acest lucru va permite companiei să dezvolte platforma robotaxi de a treia generație și modelul optim de vehicul și să extindă zona de servicii robotaxi pe piața globală.
  • Hyundai Motor creează, de asemenea, un mediu durabil de cercetare și dezvoltare și diversifică modelele de venituri, cum ar fi vânzarea, livrarea și publicitatea soluțiilor de nivel 3 bazate pe capacitățile tehnice de conducere autonomă de nivel 4. Acest lucru va permite companiei să răspundă în mod flexibil la schimbările din mediul pieței de conducere autonomă.
  • Siguranța este o prioritate absolută în dezvoltarea de către Hyundai Motor a tehnologiei de conducere autonomă. Compania creează un sistem care colectează date privind conducerea autonomă și antrenează în mod continuu și simultan modelul AI. Pe măsură ce volumul de date crește, Hyundai Motor va putea implementa o tehnologie de conducere autonomă mai sigură și superioară. Un element cheie în dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă sigură este crearea unui sistem de calcul care poate controla în siguranță vehiculele autonome în orice situație. În acest scop, Hyundai Motor dezvoltă hardware de calcul pentru conducerea autonomă care asigură stabilitate și fiabilitate, inclusiv siguranță funcțională și redundanță.
  • Compania se concentrează pe dezvoltarea unui model de învățare profundă de la un capăt la altul, care realizează percepția, judecata și controlul în același timp. Acest model este planificat să fie extins și aplicat ca o soluție globală scalabilă de la nivelul 2+ la nivelul 4. De asemenea, Hyundai Motor își consolidează în mod continuu capacitățile interne pentru internalizarea dezvoltării elementelor-cheie ale conducerii autonome, străduindu-se să ofere o experiență mai sigură și mai bună clienților, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.
  • Hyundai Motor a integrat toate tehnologiile care intră în componența automobilelor, de la conducerea autonomă la fabricile inteligente, într-o singură platformă software pentru a accelera inovarea software-ului vehiculelor. Compania îmbunătățește continuu SDV-urile pas cu pas și îmbunătățește continuu calitatea și vandabilitatea vehiculelor prin echiparea vehiculelor cu funcții OTA de controler.

Mobilizator de energie: Un salt de pionierat către un viitor energetic durabil cu ajutorul hidrogenului

  • Prin intermediul mărcii HTWO, Hyundai Motor intenționează să își extindă gama de sisteme de pile de combustie pentru a răspunde diferitelor nevoi, acoperind aplicații mai largi, precum tramvaie/trenuri, mobilitate aeriană avansată, echipamente grele, nave maritime și altele. Printre factorii de creștere care contribuie la această evoluție se numără creșterea cererii de hidrogen curat în sectoare greu de abandonat, cum ar fi petrolul, cimentul și oțelul, precum și utilizarea tot mai frecventă în transportul pe distanțe lungi, cum ar fi navele și avioanele.
  • Hyundai Motor este dedicată conducerii tranziției energetice globale prin afacerea sa HTWO, concentrându-se pe tehnologii și soluții energetice durabile. Compania își propune să ajungă la zero net până în 2045, devenind neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate etapele de producție și exploatare. Acest lucru include implementarea energiei regenerabile la locurile de muncă și extinderea activității sale în domeniul energiei pe bază de hidrogen.
  • Hyundai Motor consideră hidrogenul drept un element esențial în strategia sa energetică, cu scopul de a-l transforma într-o sursă de energie ușor accesibilă pentru toate aspectele vieții și industriei, nu doar pentru transport. Hidrogenul este un excelent purtător de energie curată datorită densității sale energetice ridicate, ușurinței de stocare și de transport. Metodele inovatoare de producție a hidrogenului ale companiei, cum ar fi transformarea deșeurilor în hidrogen (W2H) și transformarea plasticului în hidrogen (P2H), sunt utilizate la nivel mondial. Aceste metode produc hidrogen curat, oferind în același timp soluții eficiente de eliminare a deșeurilor.
  • Rețeaua HTWO întruchipează integrarea de către Hyundai Motor a mobilității și energiei, oferind o soluție de hidrogen flexibilă, de la un capăt la altul. Aplicații reale ale acestei tehnologii sunt deja în curs de desfășurare, cum ar fi proiectul NorCAL Zero și Inițiativa de Decarbonizare a Porturilor, cu planuri de extindere a aplicațiilor hidrogenului la operațiuni portuare complete. În domeniul logisticii ecologice, Hyundai Motor implementează soluții în America de Nord și Coreea, începând cu HMGMA din Georgia.

Pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse se vor investi total 120.5 trilioane de woni în următorul deceniu, din 2024 până în 2033. În dolari asta ar fi puțin peste 90 de miliarde!

Cmentariile sunt închise