(video) Angajare cu riscuri asumate? Iată cine este înlocuitorul lui Lewis Hamilton la Mercedes

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conducerea Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team a hotărât în weekend pe cine ia în echipă în locul lui Lewis Hamilton. Cu toate riscurile asumate, alegerea a căzut pe ”începătorul” Andrea Kimi Antonelli. Italianul în vârstă de 18 ani concurează în prezent în Formula 2 alături de Oliver Bearman, însă nu iese în evidență printr-o performanță extraordinară.

Totuși, Toto Wolff, șeful echipei de F1, a declarat că a decis să-l ia pe Antonelli la cinci minute după vestea dată de Hamilton despre plecarea sa la Ferrari.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Andrea Kimi Antonelli este fiul unui fost pilot. Marco Antonelli a concurat în ETCC, dar este mai cunoscut în lumea automobilismului drept șeful echipei AKM Motorsport.

Între timp, Kimi s-a bucurat de o ascensiune destul de uimitoare prin rândurile inferioare ale motorsportului. În 2018 s-a alăturat programului de juniori al echipei Mercedes la vârsta de 12 ani.

După succesul din karting, inclusiv titlurile din Campionatul European de Karting FIA și seria WSK Euro, a trecut la monoposturi. În 2022, a cucerit titlurile ADAC și Formula 4 italiană. Ulterior a urmat un succes în Campionatul European în categoria Formula Regional și în aceeași categorie a Campionatului Orientului Mijlociu.

În acest sezon, puștiul italian este în Formula 2, unde concurează pentru echipa Prema Racing alături de care este momentan pe locul 7 în clasamentul general. Antonelli este de asemenea în Academia Mercedes, acolo unde a fost observat cu multă atenție de Toto Wolff.

Cu punctele necesare adunate pentru super licența necesară pentru F1, dar fără experiență de campion sau vice campion în F3/F2, cei de la Mercedes și-au asumat un oarecare risc, preferând un novice pe care să-l crească de la zero în F1 decât să atragă pe cineva din grila existentă. Iar mașina avariată în weekend la Monza în cadrul unei sesiuni de practică liberă, unde a participat pentru prima dată, a demonstrat că va fi mult de lucru cu el.

Antonelli va deveni primul pilot italian în F1 de când Antonio Giovinazzi a concurat cu normă întreagă în sezonul 2021. Contractul pe care l-a semnat cu Mercedes-AMG este valabil pentru un sezon, cu o posibilă ulterioară extindere.

Cmentariile sunt închise