Oficial: Mercedes-AMG și Lewis Hamilton se despart după 2024. Britanicul a fost angajat de Ferrari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Este oficial. Anunțul a fost făcut acum la ora 21:00. Echipa Mercedes-AMG PETRONAS F1 și Lewis Hamilton se vor despărți la sfârșitul sezonului 2024.

Lewis a activat o clauză de eliberare care era prevăzută în contractul semnat în august 2023 și, prin urmare, acest sezon va fi ultimul de partea Săgeților Argintii.

„În ceea ce privește perechea echipă-pilot, relația noastră cu Lewis a devenit cea mai de succes pe care a văzut-o sportul și este ceva la care putem privi înapoi cu mândrie; Lewis va fi întotdeauna o parte importantă a istoriei Mercedes în motorsport. Cu toate acestea, știam că parteneriatul nostru va ajunge la un sfârșit natural la un moment dat, iar acea zi a venit. Acceptăm decizia lui Lewis de a căuta o nouă provocare, iar oportunitățile noastre pentru viitor sunt interesante de contemplat. Dar, deocamdată, mai avem un sezon de parcurs și suntem concentrați să concurăm pentru a oferi un 2024 puternic.”

Toto Wolff, Team Principal & CEO

„Am avut 11 ani extraordinari cu această echipă și sunt atât de mândru de ceea ce am realizat împreună. Mercedes a făcut parte din viața mea de la vârsta de 13 ani. Este un loc în care am crescut, așa că luarea deciziei de a pleca a fost una dintre cele mai grele decizii pe care am fost nevoit să le iau vreodată. Dar este momentul potrivit pentru mine să fac acest pas și sunt încântat să accept o nouă provocare. Voi fi pentru totdeauna recunoscător pentru sprijinul incredibil al familiei mele Mercedes, în special lui Toto pentru prietenia și conducerea lui și vreau să termin cu bine împreună. Sunt 100% angajat să ofer cea mai bună performanță posibilă în acest sezon și să fac ultimul meu an cu Silver Arrows unul memorabil.”

Lewis Hamilton

Vestea de astăzi pune capăt a ceea ce este în prezent o relație de 17 ani în F1 cu Mercedes-Benz și un parteneriat de 11 ani cu echipa de fabrică.

În tot acest timp, cu echipa germană a avut 222 de starturi, șase titluri câștigate, 82 de victorii, 148 de podiumuri, 78 de pole position, 127 de starturi din primul rând și 53 de fastest laps.

Iar în total cu mașini propulsate de agregate Mercedes a avut 332 de starturi, șapte titluri câștigate, 103 victorii, 197 de podiumuri, 104 de pole position, 175 de starturi din primul rând și 65 de tururi în care a setat timpi record.

După anunțul echipei Mercedes-AMG, la câteva minute distanță, Scuderia Ferrari a emis un comunicat de presă cu doar o propoziție!

Despre soarta lui Carlos Sainz junior nu se menționează nimic, dar e clar că va deveni un așa-zis agent liber. Conform zvonurilor, spaniolul se va muta la Sauber pentru un an, în 2025, în locul lui Bottas sau Zhou, iar din 2026 va fi piesa de rezistență a echipei Audi!

Cine va veni în locul lui Hamilton la Mercedes-AMG nu este clar deocamdată, însă astăzi SkySports a scris că Toto Wolff i-ar fi dat un apel, coincidență sau nu, lui Fernando Alonso! Veteranul ar fi acum în negocieri pentru extinderea contractului cu Aston Martin pentru că actualul expiră la sfârșitul sezonului actual, iar dacă oferta germanilor va fi mai atractivă, o mutare nu ar întârzia.

Cmentariile sunt închise