Zvon de ultimă oră: Lewis Hamilton ar fi semnat cu Scuderia Ferrari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Zvonul s-a adeverit!


Un prim zvon în acest sens a fost încă în decembrie 2019, iar acum s-a revenit la subiect cu un mai mare interes. Și mai mulți scriu despre asta concomitent! Un ton s-ar fi dat ieri aproape de miezul nopții cu acest tweet al jurnalistului britanic Will Buxton care lucrează pentru Formula 1:

Ferrari a anunțat deja prelungirea contractului cu Charles Leclerc pentru câțiva ani. Monegascul va conduce pentru Ferrari cel puțin până la sfârșitul lui 2026. Coechipierul său Carlos Sainz se așteaptă și el să-și prelungească contractul înainte de începerea noului sezon din 2024, dar tot mai multe informații de ultimă oră apar în presa europeană că pilotul spaniol va pleca din Scuderie.

Publicația italiană Formu1a.unо, citând sursele sale, relatează că Ferrari nu se grăbește să reînnoiască contractul cu Sainz deoarece ar fi în negocieri fierbinți cu… Lewis Hamilton! Scrie la subiect și motorsport.com. Dacă părțile vor reuși să ajungă la un acord, multiplul campion mondial va deveni partenerul lui Leclerc chiar din 2025!

Anul trecut, Lewis și-a prelungit contractul cu Mercedes sub formula 1+1, ceea ce îi oferă posibilitatea de a schimba echipe în 2025. Se mai menționează în presă că negocierile dintre Ferrari și Hamilton au loc cu participarea directă a președintelui Ferrari, John Elkann, și a liderului echipei Frederic Vasseur, care are relații de prietenie cu Lewis.

În cazul unui contract cu Ferrari, presa de specialitate mai menționează că acesta ar fi ultimul din cariera lui Hamilton. Cei de la Mercedes-AMG ar fi acum șocați de această veste, căci negocierile ar fi avut loc pe la spatele lor. Contractul cu Ferrari fie este aproape de a fi semnat, fie a fost deja semnat pentru 2025, cel mai probabil pentru două sezoane, urmând în scurt timp un anunț oficial.

Ce ține de Carlos Sainz, acesta ar fi fost informat în prealabil de conducerea Ferrari că va părăsi echipa, însă nu și F1. Din nou, conform zvonurilor, spaniolul se va muta la Sauber pentru un an, în 2025, în locul lui Bottas sau Zhou, iar din 2026 va fi piesa de rezistență a echipei Audi!

Ferrari și Mercedes-AMG nu au fost deocamdată de găsit pentru a comenta informațiile/zvonurile.

Cmentariile sunt închise