(video) Paris 2024: Xpeng a arătat europenilor modelul pentru care a primit 30000 de precomenzi în nici două ore

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Xpeng, una dintre cele mai importante companii chineze de automobile hi-tech, face un debut important la Salonul Auto de la Paris. A prezentat noul model P7+ într-un format teaser pentru audiența europeană.

Este numit primul vehicul din lume definit de inteligența artificială, alături de tehnologii revoluționare de conducere autonomă și lansare pe noi piețe.

Iar odată cu prezentarea de la Paris a fost dat startul comenzilor preliminare în China. După doar o oră și 48 de minute au fost înregistrate peste 30.000! Prețul de start pentru P7+ este de 209.800 yuani, echivalentul a 27.000 de euro.

Caracteristicile avansate ale vehiculelor Xpeng definite de AI includ capacitatea de a învăța din comportamentele și preferințele individuale ale utilizatorilor. Această tehnologie facilitează condusul și îmbunătățește experiența de condus inteligent, asigurându-se că mașina înțelege nevoile fiecărui utilizator pentru o călătorie personalizată.

P7+ integrează tehnologie AI avansată în șasiu, motorizare, sistem de conducere, cockpit inteligent și soluția vizuală AI Hawkeye, făcând din conducerea inteligentă o caracteristică esențială a viitoarei experiențe de mobilitate.

Caracteristicile cheie ale tehnologiei XPENG P7+ sunt:

  • Dispune de ADAS avansat standard, fără taxe sau abonamente, evoluând constant prin actualizări OTA.
  • Adoptă soluția vizuală XPENG AI Hawkeye, alimentată de modele mari AI end-to-end, îmbunătățește înțelegerea timpului și a spațiului în mediile înconjurătoare, în același timp precizia, raza și rezoluția culorilor.
  • Oferă un interior spațios care îl depășește pe cel al unui SUV, găzduind cu ușurință 33 de valize de mână cu scaunele din spate rabatate.
  • Cu platforma standard SiC de înaltă tensiune de 800 V de la modelele G9 și G6, P7+ nu numai că oferă o încărcare ultra-rapidă excepțională, dar atinge și un consum de energie impresionant de numai 15.1 kWh/100 km (WLTP), surclasându-i pe alții din segmentul său.
    • Platforma suportă încărcare rapidă cu până la 320 kW: până la 80% în 20 de minute sau 130 km în cinci minute.
  • Dispune de un corp din aluminiu turnat atât pentru partea din față, cât și pentru cea din spate, folosind cea mai mare mașină de turnare sub presiune din lume (16.000 de tone).

XPENG AI Hawkeye iese în evidență prin:

  • Două camere de 8M (față și spate), radare cu unde milimetrice și radare cu ultrasunete, care oferă performanțe de conducere inteligentă comparabile cu soluțiile anterioare care se bazau pe sisteme LiDAR costisitoare și acoperire cu hărți HD.
  • Oferă o viziune și o percepție mai clară, mai precisă și cu rază mai mare de acțiune, permițând computerului de bord să funcționeze eficient chiar și în condiții de iluminare slabă, cu iluminare din spate și cu contrast ridicat.
  • Are simțul timpului și al spațiului și recunoaște diverse indicatoare rutiere și sisteme de semnalizare rutieră din diferite orașe, asigurând funcționalitatea în diverse medii urbane.

Inovațiile Xpeng continuă cu scenariul complet XNGP ADAS, care oferă în prezent o acoperire nelimitată a orașelor, rutelor și stării drumurilor pentru clienții săi chinezi. Acest sistem asigură capacități de conducere autonomă fără întreruperi oriunde este posibilă navigarea. Pentru a face această tehnologie avansată accesibilă în Europa și la nivel global, Xpeng a testat cu succes Highway NGP în Germania, urmând ca dezvoltarea globală a funcțiilor XNGP să aibă loc în 2025.

Angajament față de Europa

Xpeng își extinde prezența globală, cu vehicule disponibile în 30 de țări și regiuni, și este angajată în Europa. De la intrarea pe piața europeană în Norvegia în 2021, compania a introdus tehnologii și soluții avansate, operând acum în Norvegia, Danemarca, Suedia, Țările de Jos, Belgia, Luxemburg, Germania, Franța, Islanda, iar mai nou în Spania și Portugalia, cu planuri de extindere suplimentară.

Compania a lansat cu succes trei vehicule în Europa – sedanul elegant P7, popularul SUV G9 și SUV-ul coupe G6 – fiecare primind ratingul de siguranță Euro NCAP de 5 stele. Xpeng a produs deja peste 500.000 de EV-uri inteligente, iar în septembrie a stabilit un record de vânzări cu MONA M03 în China, devenind primul model electric chinez, livrat în peste 10.000 de unități în prima lună de la momentul lansării.

Xpeng își propune să acapareze o cotă mai mare din segmentul de peste 40.000 de euro prin oferirea de vehicule inteligente sigure, ecologice și bine echipate. Până la sfârșitul anului 2025, compania intenționează să opereze pe mai mult de 60 de piețe la nivel global, cu un obiectiv pe termen lung de a realiza jumătate din vânzările sale din străinătate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise